Sport

2014.09.19. 09:09

Csapás – már a nyitány előtt

Öt férfi- és két női kézilabdacsapat csapat képviseli a megyei színeket az NB II. küzdelemsorozatában.

Öt férfi- és két női kézilabdacsapat csapat képviseli a megyei színeket az NB II. küzdelemsorozatában. A Fehérgyarmat már pénteken este (lapzártánk után...) elkezdte, a java viszont a hét végére maradt. Mármint a kézilabda NB II. Észak-keleti csoport bajnoki nyitányán. Akárhogy is fáj, a szabolcsi együttesek létszáma megcsappant – legalábbis férfi vonalon. A Demecser és a Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli kiesett, ekképpen hét helyett csupán öt legénység maradt állva. Nevezetesen a Fehérgyarmat, Nyírbátor, Kisvárda, Mátészalkai MTK, és a Tiszavasvári. Közülük talán a legutóbbi évad ezüstérmese, a Bátor vághat neki legnagyobb eséllyel az idénynek, jóllehet a gárdát a felkészülés hajrájában nagy csapást érte.

Kovács Ákos ugyanis súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, emiatt – vélhetően – hosszú hetekre kieshet. Az átlövő mellett a még tavasszal kidőlt, majd két térdműtéten átesett Dobos Balázs is aligha lesz bevethető ősszel. Így, persze a kazincbarcikai első fellépést kihagyják. A címvédő Kisvárda megyei összecsapáson mutatkozik be: vasárnap este (18 óra) a kissé átalakult Mátészalkai MTK-t fogadja. A házigazdák „nagy öregjei” távoztak, miközben a szakmai héttér erősödött – Rácz Sándor utánpótlás igazgatóként tevékenykedik az egyesület berkein belül. A szombaton Muskolcon debütáló Tiszavasvári keretében sem történt egetrengető változás, a három friss szerzemény kivétel nélkül Demecserből érkezett.

Női vonalon kitart a Kisvárda, illetve a Kölcsey DSE-Nyíregyháza. Főként előbbi táplál vérmes reményeket, noha mindjárt az egyik legacélosabb rivális, a Füzesabony otthonában kell bizonyítania. A megyeszékhelyi diákcsapat – amely vasárnap (15 óra) a Wesselényi Szakközépiskolában rendezi az Alsózsolca elleni meccsét – pedig gyaníthatóan az élmezőnyt célozza meg

Névsorolvasás

Az NB II-ben szereplő megyei csapatok játékoskeretében történt nyári változások

Férfi

Nyírbátor

Távozott: Jávor Márkó (?), Tuska Szabolcs (Kisvárda), Ramzi (?), Dévald Attila (?), Aranyos Sándor (munkahelyi elfoglaltság miatt).

Érkezett: Gadnai Attila (Nyír-Flop Holding Nyíregyháza), Hornyák Zoltán (Hajdúnánás), Balogh Szabolcs, Csébi Zsolt, Kovács Attila (mindhárom Demecser).

Kisvárda

Távozott: Fekete Richárd, Kiss Imre (mindkettő Debreceni EAC), Nagy Donát, Vass György (mindkettő abbahagyta).

Érkezett: Tuska Szabolcs (Nyírbátor), Kovács László, Nagy Martin (mindkettő Demecser).

Mátészalkai MTK

Távozott: Varga Tamás (abbahagyta), Kurtos Krisztián (Szeged).

Érkezett: Oross Attila (Miskolc), Bíró Márk (Nyírsuli), Hadar Balázs (Fehérgyarmat).

Tiszavasvári

Távozott: Hadadi László (Hajdúnánás), Tallár Miklós (Bőcs).

Érkezett: Bíró Dávid, Havel Krisztián, Buzás Bence (mindhárom Demecser).

Női

Kisvárda

Távozott: Máté Viktória (abbahagyta).

Érkezett: Csányi Enikő (Nyíradony), Kránitz Andrea (Hajdúböszrömény), Duglosova Katerina (Nagymihály).

Kölcsey DSE-Nyíregyháza

Távozott: Drágár Dominika (Debreceni VSC), Aranyosi Mária, Papp Réka, Rónavölgyi Helga (mindhárman tanulmányi elfoglaltság miatt),

Érkezett: Szabó Valéria (Kisvárda), Szoboszlai Fruzsina, Szoboszlai Noémi (Egri VSI), Koppán Nikolett (Alsózsolca), Csontos Orsolya (újrakezdte), Nagy Anna Éva (Törökszentmiklósi VSE), Rabatin Hanna, Balogh Dorina, Kósa Andrea, Kósa Zsófia, Sóvári Vanda (valamennyien Nyírsuli).

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!