Sport

2014.09.24. 10:57

Ezüstöt görkorizott a lovag a Hungaroringen

Tarpa - A tarpai Kelemen Bélát immáron nem csak a pálinkakedvelők ismerik, hiszen a lovagrend tagját a görkorisok is rendre megsüvegelik.

Tarpa - A tarpai Kelemen Bélát immáron nem csak a pálinkakedvelők ismerik, hiszen a lovagrend tagját a görkorisok is rendre megsüvegelik. Az elmúlt időszakban több versenyen állt rajthoz, és sikerrel. Nyitányként a Hungaroringen rendezett viadalon a master II kategóriában teljesítette az öt kört, ami 21,9 kilométert jelent.

A kellemetlen időjárás, a szakadó eső és az autóversenyzők villámreflexére tervezett meredek-lejtős kanyarok elég sok profi görkorcsolya-versenyzőt elriasztottak. Kelemen Bélát nem ilyen fából faragták, ő mindenképp teljesíteni akarta a pályát, és szippantani ebből az atmoszférából.

A kemény körözés végén korcsoportja második helyén zárt és állhatott fel arra a dobogóra, ahonnan Damon Hill, Michael Schumacher, vagy éppen néhány hete Daniel Ricciardo nyithatott pezsgőt a több tízezres közönségnek. És ez az ezüst csak a kezdet volt, hiszen ezt követően újabb versenyek jöttek, újabb sikerekkel.

Nemrégiben a kiskunlacházi repülőtéren, sík terepen vágtak neki a résztvevők a különböző távoknak. Kelemen Béla a 21 kilométert alig több mint ötven perc alatt teljesítette (24,9 km/h átlag), amivel abszolútban a negyedik, a master kategóriában újfent a második helyen végzett.

A legutóbbi, Budajenőn rendezett versenyen aztán bearanyozta eddigi teljesítményét, hiszen itt a felnőtt mezőnyben az élen végzett a húsz kilométeres körzésen.

– A versenyeredményem elsősorban a kenyeremnek, saját termelésű organikus gyümölcsnektárjaimnak és egy saját előállítású alapanyagokból kifejlesztett energiazselének köszönhető – vallja sikereinek titkáról Kelemen Béla.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!