Sport

2014.09.01. 09:23

Három gól, három pont!

Nyíregyháza - Megnyugtatóan korán jutott előnyhöz a Szpari, a hosszabbításban pedig sikerült tovább növelni az előnyt.

Nyíregyháza - Megnyugtatóan korán jutott előnyhöz a Szpari, a hosszabbításban pedig sikerült tovább növelni az előnyt.

Ki korán kel, aranyt lel! Ki hamar vezetéshez jut, könnyebben nyerhet! Bejött. Minden csapat szeretne mihamarabb vezetéshez jutni, mert akkor legtöbbször könnyebb hozni a meccset. Szombaton este a Szparinak negyedóra sem kellett ahhoz, hogy két góllal lépjen meg attól a Pápától, amelyik az élvonalbeli pontvadászat legutóbbi négy körében nem kapott ki.

Fejes, majd kapáslövés

Egy nem túl sikeres szabi után Törtei szögletből Mohamadolu Abdouraman fejére varázsolta a labdát. Pár perc múlva Pákolicz Dávid parádésan ívelt Bajzát Péterhez, aki mattolta Szűcs Lajost. És ez az, amit nagyon szeretett volna a lelkes hazai publikum, mármint, hogy hamar előnybe kerüljön a Szpari. Az előbb említettek természetesen átírták a két vezetőedző forgatókönyvét, a pápaiak a hátrányban már nem védekezhettek olyan masszívan, mint a korábbi találkozóikon tették. Váltaniuk kellett, mezőnyben ugyan többet birtokolták a labdát, ám ez a fölény a kapu előtt már nem jelentkezett.

A hórihorgas, két méternél magasabb szerb Sasa Popint sikerült semlegesíteni, a többiek pedig igazán nagy veszélyt nem jelentettek a Szpari kapujára. A hazaiak pár kontrával rukkoltak ki, ugyan az előnyt nem sikerült hizlalni, ám ezeknek az akcióknak rendre volt élük.

Szünet után nem sokkal Csábi József, a hazaiak mestere is változtatásra kényszerült, hiszen megsérült Zorán Kosztics. A meccs egyre paprikásabb lett, amiben ludas volt Iványi spori, hiszen a sípmester korábban rendre szemet hunyt a vendégek szabálytalanságainál, a pápaiak pedig a hátrányban nehezebben bírták cérnával.

Üzenet a válogatóknak

A játék képe nem változott nagyot, a Szpari biztosan uralta az előnyt, és úgy nézett ki, hogy marad a sima kettő. Aztán az U21-es válogatottban biztonsági tartalékként számításba vett, csereként beállt Pekár László úgy döntött, hogy jelez Dajka László szövetségi edzőnek és a ráadásban megszerezte bajnokságbeli második gólját. Így lett kerek és szép: három gól, értékes három pont.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!