Sport

2014.09.24. 11:46

Hazai felmérő erős ellenfelekkel

Nyíregyháza - Új amerikai játékos, Joe Prophet is bemutatkozik a Marso-NYKK-ban a Nyíregyháza Nagydíjon.

Nyíregyháza - Új amerikai játékos, Joe Prophet is bemutatkozik a Marso-NYKK-ban a Nyíregyháza Nagydíjon.

Nem kell sokat várni a külsejében megújult, és szerdán hivatalosan is átadásra kerülő Bujtosi Szabadidőcsarnok első sportrendezvényére: csütörtökön kezdődik és szombatig tart a 2. Nyíregyháza Nagydíj férfi nemzetközi felkészülési torna, amelyet a Sunshine FM Kupáért írtak ki. Szerdán a Hotel Lugasban rendezték a viadal felvezető sajtótájékoztatóját, amelyen Balogh Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kosárlabda Szövetség elnöke elmondta, mivel a sportág népszerűsítése számukra fontos, ezért – hasonlóan a Szent Imre tornacsarnokát felavató lány viadalhoz – ezt a megméretettést is támogatják, és mint Makrai Lászlótól, az NYKK Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a város is kiemelt finanszírozásban részesíti a viadalt.

A szurkolók (akik belépőjegy megváltása nélkül, ingyen tekinthetik meg a hat mérkőzést) ilyenkor elsősorban arra kíváncsiak, hogyan áll a csapat két héttel a bajnoki rajt előtt. Mennyire végleges a keret?

– Az eddig tesztelt amerikai kosarasról, Tristan Carey-ről menetközben kiderült, hogy azokban a pozíciókban, ahol szükségünk lenne az erősítésre, nem képes olyan teljesítményre, ahogy azt reméltük – árulta el Sitku Ernő vezetőedző. – Helyére új játékos érkezett szerdán, akit két közös edzéssel a háta mögött vetünk be. Joe Prophet tavaly az észt bajnokságban szerepelt, nagyszerű mutatókat produkált, és bár a mostani tornán várhatóan nem játszik még csúcsformában, sokat remélünk tőle a bajnokságban. Fontos, hogy a felkészülés hajrájában ilyen erős ellenfelekkel szemben mérhetjük le, hogy hol is tartunk, bízom benne, hogy az előrelépés jeleit fogjuk tapasztalni.

Az ellenfelek ismerősek, hiszen a mindenkor nagy célokért küzdő Alba Fehérvárt nem kell a hazai porondon bemutatni, a Jászberénnyel tavaly többször is megmérkőzött a nyíregyházi csapat, a felkészülés során a saját tornáján legyőzött Svit pedig a szlovák bajnokság harmadik helyezettje és hazája kupagyőztese. Sitku Ernő legénysége csütörtökön 17 órától a torna nyitómeccsét a Jászberénnyel játssza, pénteken 18 órától a Svit lesz az ellenfele, szombaton pedig déli harangszóra a viadal zárómeccsét vívja a fehérváriakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!