Sport

2014.09.05. 09:14

Istenem, semmi nem tart örökké

A rangadóvá előlépett találkozón a hibátlan Nyírmada a még szintén veretlen Tuzsérhoz látogat.

A rangadóvá előlépett találkozón a hibátlan Nyírmada a még szintén veretlen Tuzsérhoz látogat.Feje tetejére állt a világ! Na jó, nem egészen, mindazonáltal a megyei első osztályú bajnokság tabellája érdekes képet fest.

Jól „kanyarodó” Kanyár

A surranópályán közlekedő Tiszakanyár például a második helyre „osont fel”, holott az előző évadban vért izzadt a bennmaradás érdekében. Most lehet azzal jönni, hogy a Koskovits-legénységnek kezére játszott a sorsolás, elvégre mindhárom eddigi fellépését hazai pályán tudta le, ugyanakkor elvitathatatlan érdeme, hogy legyűrte a vastagon az élcsapatok közé sorolt Baktalórántházát.

No és hadd ne kelljen már magyarázkodnia, mert még pontot sem vesztett... A negyedik körben egyébként is idegenben brusztolhat: a „szokásos” őszi mélyrepülését bemutató Tiszalök otthonában alighanem munkás meccs vár rá.

A Nyírmada szénája még jobban áll. Szőke István „fiai” ugyancsak hibátlan produkcióval nyomulnak az élen. Ráadásul a gólokkal sem spóroltak – már tizennégyszer csengettek az ellenfeleknek. Ami fix, a madaiak ezidáig legrázósabb összecsapásukra melegítenek, a tuzséri parti meglehetősen kemény próbatételnek ígérkezik.

Annál is inkább, mivel a Tisza-partiak betonvédelmükről híresek (legalábbis a legutóbbi idényben prímán muzsikált a hátsó alakzat...), miközben lassan a támadógépezet is beindul. Két utolsó mérkőzésén hatszor köszönt be a Dancs-gárda, így a rangadóvá magasztosult csörte még úgy is megmozgathatja a környékbelieket, hogy szombaton nem lesz össznépi fesztivál a kastélykerti katlanban.

Amikor az volt – szűk két hete –, több mint ezren tapsolták vörösre a tenyerüket.

Eközben a Baktalórántháza–Mándok meccsen olyan együttesek hadakoznak, melyek nyilván feljebb rakétáznak majd a táblázaton. Minő meglepetés, jelenleg a hátsó régióban tanyáznak a felek, ez az állapot viszont borítékolhatóan nem sokáig tart már.

Nem repesnének az örömtől...

Más kérdés, hogy a vendégek dolga mindennek ígérkezik, csak egyszerűnek nem – a Bakta saját közegében fényévente szokott bakizni.

A Kemecse–Balkány mérkőzés kimenetele megjósolhatatlan, míg az újoncok randiján – a három bravúrdöntetlen után – a Szakoly gyaníthatóan nem repesne a boldogságtól, ha negyedik nekifutásra is remizne. Hogy a látogató Nagyhalász pedig még nem ikszelt? Istenem, semmi nem tart örökké...

4. forduló (kezdés: 16, ifi: 14): Szakvezetői várakozások

Szombat

Tuzsér (3.)–Nyírmada (1.)

Dancs Béla, tuzséri játékos-edző: – Ezen a mérkőzésen nem szabad egy gól és negyvenöt perc előnyt adni az ellenfélnek, mert abból nem biztos, hogy jól jönnénk ki. A héten néhány dolgot átbeszéltünk, a hibákat kijavítjuk, ha pedig jó ritmusban futballozunk, itthon tartjuk a három pontot.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – A három győzelem ellenére nem szállunk el magunktól, sőt, még jobban kell összpontosítani, annál is inkább, mivel a Tuzsér hazai pályán különösen veszélyes ellenfél.

Tiszalök (15.)–Tiszakanyár (2.)

Kovács János, tiszalöki edző: – Nem lesz könnyű dolgunk, még hazai pályán sem. Remélem, a fiúk átérzik a feladat súlyát, és azt látjuk, amit szeretnénk.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Folytatnunk kell ugyanazt a munkát és hozzáállást, amit eddig tanúsított a csapat. Stabil védekezésre alapozott játékkal, a helyzetkihasználás javításával továbbra is eredményesek lehetünk, akár a gyors és ügyes Tiszalök otthonában.

Baktalórántháza (10.)–Mándok (13.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Remélem, a tendencia nem változik, és a hazai meccset ezúttal is magabiztosan behúzzuk. Erre készültünk, az idegenbeli szereplésen pedig ráérünk majd a jövő héten agyalni...

Csoma Dezső, mándoki edző: – A fő probléma, hogy nem tudunk gólt szerezni... A két csatárunk a kétszázhetven perc alatt még nem talált a kapuba, pedig talán elhiszik, eleget gyakoroljuk a támadásokat és a befejezéseket. Hiába rúgtunk a három meccsen hét kapufát, azt sehol nem díjazzák.

Kemecse (8.)–Cellspan-Balkány (6.)

Hokk Béla, kemecsei edző: – Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mivel a Balkány eddigi eredményei is ezt támasztják alá. Ezzel együtt hazai pályán természetesen győzelemre játszunk.

Dán Ferenc, balkányi edző: – Ha megfelelő lesz a csapat hozzáállása, úgy gondolom, a Kemecse ellen is van esélyünk. Amennyiben félvállról vesszük a meccset, akkor kellemetlen meglepetés érhet bennünket.

Tiszavasvári (5.)–Dombrád (14.)

Mirgai László, tiszavasvári edző: – A Baktalórántháza elleni győzelmünk akkor ér valamit, ha a soros hazai meccsen is begyűjtjük a három pontot. Biztos, hogy nem lesz könnyű, hisz a Dombrád legutóbb Nyírgyulajban begyűjtött egy pontja is mutatja, hogy nem rossz csapat. Mentálisan olyan erősnek kell lenni, mint a múlt héten, akkor sikerülhet a vasvári közönségnek újra örömet szerezni.

Borza László, dombrádi edző: – Azt talán leszögezhetjük, ezen a meccsen sem mi vagyunk az esélyesek. Minden azon múlik, hogy meg tudjuk-e ismételni a múlt heti lelkes, fegyelmezett, odaadó játékunkat. Ebben az esetben pontot szerezhetünk.

Nagykálló (16.)–Nyírgyulaj (9.)

Budaházi László, nagykállói edző: – Három vereség után időszerű lenne elkezdeni a pontgyűjtést, ami nem lesz egyszerű a masszív Nyírgyulaj ellen.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Fájó pontokat vesztettünk a legutóbbi fordulóban, ami – ne legyen igazam –, de lehet, hogy hiányozni fog a végelszámolásnál. Szombaton mindenképpen javítani kell!

Vasárnap

Szakoly (12.)–Nagyhalász (4.)

Madalina György, szakolyi edző: – Most van a félig teli, félig üres pohár esete. Ha azt nézem, hogy három meccsből három pontunk van, ha azt veszem, kétszer idegenben játszottunk és nem piskóta ellenfelekkel, akkor tele van a pohár. Ugyanakkor eljött az ideje annak, hogy megszerezzük első győzelmünket. Nem könnyű feladat, mert a Halász fegyelmezetten játszó, jó csapat, amelynek szerintem nem lesz kiesési gondja. A másik problémánk a hétvégi meccsel kapcsolatban, hogy van tizenkét mezőnyjátékos, plusz két kapus, sajnos, nem tudom, a jelenleg sérüléssel bajlódó öt kezdőember mikor fog rendelkezésre állni.

Kiss Gábor, nagyhalászi játékos-edző: – A múlt heti vereség után nem kongatjuk a vészharangot, de megbeszéltük a srácokkal, hogy feszesebben kell végeznünk a dolgunkat. A hétvégén már ki is javíthatjuk a vereségünket, de ehhez összjátékban jóval előrébb kell lépnünk.

Ibrány (7.)–Szatmár Unió FC (11.)

Gerliczki Máté, ibrányi edző: – A sorsolás megismerésének pillanatában az első hat forduló különösen nehéznek ígérkezett számunkra, főleg úgy, hogy négyszer idegenben kell helytállnunk. Most a kellős közepén járunk a sorozatnak, és semmivel sem tűnik könnyebbnek a helyzet, ezért is mondom azt, hogy nagy szükségünk van mindhárom pontra!

Virovecz Pál, az SZUFC edzője: – Az egyik bajnokesélyes otthonába utazunk, ahol nem mi vagyunk az esélyesek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!