Sport

2014.09.08. 13:40

Négy tizenegyes a hazaiak ellen

Gergelyiugornya - Szabó Gusztáv szerint amikor a lekönyökölt játékos szóvá tette sérülését, még a bírónak állt feljebb.

Gergelyiugornya - Szabó Gusztáv szerint amikor a lekönyökölt játékos szóvá tette sérülését, még a bírónak állt feljebb.

Akárhogy is fáj, ami a megyei másodosztály Nyírerdő-csoport hét végi, negyedik fordulójában több pályán történt, az vastagon kimeríti a komolytalan játék fogalmát. Jó néhány együttest egyszerűen cipóra vertek (egy gárda tizenhárom, két legénység hetet, egy harmadik pedig hat gólt kapott!...) és még csak a szezon elején tartunk.

A sorba passzol a Tiszamenti SE–Mátészalkai MTK meccs, amely szintén nem volt „kutya”. A hazai egylet 11–0-ás vereséget szenvedett, miközben – Vitkai Elemér játékvezető, a mérkőzés tudósításában tévesen, nem az ő neve jelent meg – négy tizenegyest ítéltek ellene!

– Ilyet még nem láttam – közölte nem egyszerűséggel Szabó Gusztáv, a Tiszamenti SE edzője, aki a vasárnapi találkozót követően első felindultságában inkább nem is nyilatkozott. A hét elején már igen. – Az első percben olyan 11-est ítélt a játévezető, ami minimum véleményesnek mondanék: védőjátékosunk és a szalkai csatár is elesett a 16-oson belül, lelke rajta, hogy ezért büntetőt adott. A második az öt és felesen belül a kapusunk rávetődött a labdára: megkockáztatom, még ütközés sem volt, a szalkai csatár eldobta magát, ezért is tizenegyes járt. Kérdem én: ha ez büntető volt, akkor a kapus miért nem kapott még lapot sem? Igaz, reklamálásért megkapta... A másik két esetet nem vitatom, viszont gondolhatja, milyen állapotba került a csapat, amely teljesen magába zuhant. A javunkra, persze egy tizenegyest sem adott, holott a támadónk után háromszor is utána rúgtak a 16-son belül. Azt a szabályt nem ismerem, hogy el kell ahhoz esni, hogy a bíró befújja a a 11-est... Arról nem beszélve, hogy Ducsu Bencét lekönyökölték, letört a foga, mikor ezt szóvá tette, még a játékvezetőnek állt feljebb.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!