Sport

2014.09.23. 09:15

Pont nélkül semmit sem ér a gratuláció

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus szünet utáni játéka biztató, szerdán Kisvárdán kupáznak a nyíregyháziak.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus szünet utáni játéka biztató, szerdán Kisvárdán kupáznak a nyíregyháziak.

Rossz játékkal győzelem, vagy jó játékkal vereség? A szakvezetők, de talán még a drukkerek zöme is az elsőt választaná, ám szombatin az utóbbi jutott a Szparinak. Miként az már ismert, a jobb erőkből álló győri együttes első idegenbeli győzelmét éppen Nyíregyházán szerezte meg, a Rába-partiak 3–2-re nyertek a házigazda nyírségiek ellen.

– Úgy sem vagyok elégedett – miért is lennék – hogy a mérkőzés után sokan gratuláltak: jól játszottunk! – indította visszapillantó beszélgetésünket Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Nem sokat érünk vele, hiszen pontot nem kaptunk érte, márpedig nekünk arra, azokra van szükségünk. Az sem lehet kifogás, hogy a több sebből vérző csapatunkból újabbak estek ki, hiszen Rubus Tamás a pénteki edzésen sérült meg, Balogh János pedig a szünetre olyan rosszul lett, hogy cserélnem kellett.

Elkerülhető gólokat kaptak

– Sajnos bosszantó és elkerülhető gólokat kaptunk, az elsőnél mi végeztünk el szögletet, és hiába gyakoroltuk a visszazárást, nem tudtuk megoldani. Az viszont örömteli, hogy a szünet utáni játékunk olyan volt, amilyet én elképzeltem, és amilyet kilencven percig szeretnék majd látni. Egy jó Győr ellen bizonyítottunk a második félidőben, de már az első játékrészben is volt olyan, amikor több pontos passz után az ellenfél mögé tudtunk kerülni, az első gólunk pedig egy begyakorolt figura eredménye volt. Ezekre már lehet építeni, miként arra, hogy a Fradi és a Vidi ellen is voltak ilyen jó periódusaink. Bosszantó a szombati vereség, hiszen ebben a meccs­ben benne volt az egy pont, és csak magunkat okolhatjuk azért, hogy nem sikerült a döntetlen, vagy akár a győzelem.

A szombati találkozó főszereplője egyébként a pályafutását Nyíregyházán kezdő Rudolf Gergely volt, aki a győriek bal szélén legtöbbször megoldhatatlan problémát jelentett a hazaiak számára.

Rudolf Gergely remek játékos, akinek ráadásul ki is jött a lépés szombaton. Készültünk arra, hogy a győriek a bal oldalon aktívak lesznek akár Rudolf, akár Varga Roland személyében. Sajnos időnként nem tudtunk mit kezdeni vele, és ez nem csak a jobboldali védő hibája. Készültünk a győriek szélsőjátékából, de amit gyakoroltunk, azt nem tudtuk a mérkőzésen megmutatni. Ez is nagy tanulság volt, igyekszünk majd kijavítani a hibákat, hogy ezek már ne fordulhassanak elő – így Csábi József.

Kell az eredmény!

A héten két tétmeccs vár a nyíregyháziakra, szombaton annál a Kecskemétnél vizitálnak Bajzát Péterék, amelyik vasárnap gól nélküli döntetlen ért el Debrecenben. Előtte szerdán a Magyar Kupában azonban egy igazi presztízsmeccs következik, hiszen Kisvárdára utazik a piros-kék együttes. Ott is szükség lesz a jó, de ami még fontosabb, az eredményes játékra.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!