Sport

2014.09.03. 11:18

Teljes gőzzel a félmaratonira!

Szombaton 10 órakor a Városi Stadionból rajtol a Nyírségi Futók Sportegyesülete által szervezett viadal.

Szombaton 10 órakor a Városi Stadionból rajtol a Nyírségi Futók Sportegyesülete által szervezett viadal.A hajdani Bütyök-futások hangulata elevenedik meg azzal, hogy ismét rendeznek a szabolcsi megyeszékhelyen félmaratoni futóversenyt. A Vidor-félmaraton szombaton 10 órakor rajtol a nyíregyházi Városi Stadionból, és a mezőny ugyanoda érkezik majd vissza.

Fontos információ az autósok és a közlekedők számára, hogy a verseny ideje alatt, vagyis szombaton 10 és 13 óra között félpályás útlezárás lesz a Sóstói úton a Tölgyes Csárda és az Állatpark között, valamint forgalomkorlátozásra lehet számítani Sóstófürdőn a Berenát, Szivárvány és Csónak utcákon. A futók a táv jelentős részét Sóstón teljesítik úgy, hogy az Állatparkba, a Múzeumfaluba és a Parkfürdőbe is belátogatnak majd. A rajt tehát 10 órakor lesz, a program azonban már kilenckor indul a Vidor-ka ezer méteres futással, illetve 9.45-től közösen melegíthetnek majd a résztvevők.

Az előnevezési határidő a múlt hónap végével lejárt, így jelentkezni már csak a helyszínen, a rajt előtt lehet. Akik beneveztek, azok előbb is felvehetik rajtszámaikat valamint a szervezők által biztosított, emblémázott technikai pólót, illetve az időméréséhez szükséges chipet. Csütörtökön 17 és 20, pénteken pedig 15 és 20 óra között a Mártírok tere 9. szám alatt, a 8. emeleten juthatnak hozzá a kellékekhez az indulók.

Nemcsak egyéniben, hanem két és öt főből álló váltókban is lehet teljesíteni a 21 097 métert. A féltávú váltóhely Sóstón, a két tó között, a rekortánon lesz. Valamennyi célbaérkező érmet és befutócsomagot kap, hogy emlékezetes legyen a hosszú idő után újra Nyíregyházán esedékes félmaratoni verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!