Sport

2014.10.01. 11:33

A Kárpát Kupával avatják fel az új borítást

Elkészült a Városi Stadion tekepályájának borításcseréje, amelyen a hétvégén már versenyt is rendeznek.

Elkészült a Városi Stadion tekepályájának borításcseréje, amelyen a hétvégén már versenyt is rendeznek. A teke világbajnokságok alapkövetelménye, hogy csakis frissiben átadott, vadonatúj pályán lehet megrendezni. Ilyen értelemben a hétvégi 14. Kárpát Kupa mezőnye világversenyen érezheti majd magát, hiszen az övék lesznek az első versenyszerű gurítások a Városi Stadion felújított, immár lemezes borítást kapott tekepályáján.

A talaj cseréjére azért volt szükség, hogy a második évben a szuperligában szereplő Nyíregyházi TK férficsapata egy évnyi albérlet után valóban hazai körülmények között szerepelhessen. A pillanat eljött, a pálya kész, pénteken hivatalosan is átadják, szombaton 11 órától pedig kezdetét veszi a hagyományos torna, a Kárpát Kupa.

A viadalon négy ország férfi játékosai vesznek részt, de közös bennük, hogy egy nyelvet beszélnek, a magyart. A korábbi évekhez hasonlóan Erdélyből a Marosvásárhely, a Vajdaságból a Magyarkanizsa, a Felvidékről pedig a Nagysáros legénysége érkezik, hogy megmérkőzzön a nyíregyháziakkal a trófeáért, no meg, hogy felavassák a megszépült létesítményt. Az NYTK az első szuperligás bajnokit október 19-én, a Kaposvár ellen vívhatja igazán hazai környezetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!