Sport

2014.10.31. 18:53

Bátorsággal, csibészséggel

Nyíregyháza - Bajzát Péter sérült, Szentes Lázár szombathelyi vezetőedzőként látogat Nyíregyházára.

Nyíregyháza - Bajzát Péter sérült, Szentes Lázár szombathelyi vezetőedzőként látogat Nyíregyházára.Egyik csapatnak sem nyolc, hogy szombaton miként zárja a bajnokit. Az élvonalbeli focibajnokság hétvégi, tizenharmadik körében a Nyíregyháza Spartacus a szintén nyolc egységgel bíró Haladást fogadja, és mindkét együttesnek égető szüksége van a bajnoki pontokra. Az érintettek tavaly november végén és december elején a Magyar Kupa ötödik körében találkoztak.

A nyíregyházi meccset Halmosi Péter góljával (11. perc) a vendégek nyerték, ám a szombathelyi visszavágón Kákonyi Dániel (27.) behozta a vasiak előnyét, Törtei Tamás pedig (75.) a továbbjutást jelentő találatot is megszerezte.

Nehéz helyzetben a csapatok

Visszatérve a szombati bajnokira, a közelmúltban mindkét klubnál változás történt a vezetőedzői poszton. A Szparinál immáron Mátyus János kezében a marsallbot, a szombathelyieknél pedig az a Szentes Lázár kapott lehetőséget, aki pár éve a Szparit irányította. Az új mesterek debütálása rosszul sikerült, hiszen a Szpari Újpesten kapott ki 3–2-re, a Haladás pedig otthon a Győrtől 2–0-ra.

Mindkét együttes nehéz helyzetben van, és ami még közös: mindkét csapatnál sok a sérült.

– Ez a hét eddig a sok munkáról szólt, a csapatjátékot csiszoltuk védekezésben és támadásban egyaránt – kezdte az elmúlt napokban történtekkel Mátyus János, a Szpari vezetőedzője. – A szombati ellenféllel különösebben nem foglalkozom, hiszen az zsák­utcát jelentene. Az a fontos, hogy mi hogyan fogunk játszani. Az újpesti második félidő jó alapot adhat; amennyiben olyan bátorsággal, csibészséggel fogunk focizni, akkor nem lehet gond szombaton. Azon vagyunk, hogy ez valóban így legyen – vélekedett Mátyus János.

Bevethető a légiós

A héten már az új pályaedző, Balogh László is segítette Mátyus János munkáját, a csapat a stadionban és az örökösföldi pályán is gyakorolt. Sajnos Bajzát Péter hiányozni fog, ám Mohamadou Abdouraman már teljes értékű munkát végezhetett. A tervek szerint pénteken villanyfényes tréninggel zárja a csapat a Hali elleni felkészülést, és remélhetőleg szombaton három ponttal örvendezteti majd meg szurkolóit.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!