Sport

2014.10.20. 17:55

Csábi József távozik a Szpari éléről

Nyíregyháza - A szakember jól érezte magát Nyíregyházán és a csapat érdekében döntött a váltásról.

Nyíregyháza - A szakember jól érezte magát Nyíregyházán és a csapat érdekében döntött a váltásról.

Azon a szombat végi augusztus este aligha gondolhatta a két mester, hogy hamarosan ismét így kerülnek majd képbe. Csábi József, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője boldogan nyilatkozott a Pápa elleni 3–0-ás győzelem után, míg Mátyus János, az ellenfél edzőjeként gratulált a nyíregyháziaknak, majd pár nappal később lemondott.

Hétfőn aztán jött a bombahír: Csábi József távozik a Szpari éléről, helyére pedig Mátyus János kerül.

- Volt időm átgondolni az egészet, szombaton éjjel nem aludtam. Mivel Révész Bálint vasárnap Budapesten volt, ott találkoztunk, ott jeleztem neki, hogy lemondok. Úgy érzem, hogy rövid távon ezzel tudok segíteni a csapatnak, bár én hosszú távon gondolkodtam a Szparival. Lehet, hogy később majd a falba verem a fejem, hogy így döntöttem, de most ezt találtam a legésszerűbbnek. És nem egyéni érdekből, mert azt szeretném, ha a csapat elérné a célját. Jól kezdtük a közös munkát, aztán belesodródtunk olyan helyzetekbe, amelyekben már nem tudtam százszázalékig megvalósítani azt, amit elterveztem, amit gondoltam. Kényszerből olyan döntéseket kellett hoznom, amiket egyébként nem hoztam volna, mert akkor az nem az lennék, aki vagyok. Tudom, hogy ki fog egyenesedni a csapat és el fogja érni a célját. Az is lehet, hogy ez velem történhetett volna meg, ám most a váltás mellett döntöttem. Hetek óta egy spirálban mozogtunk, jól játszottunk, de mindig az ellenfél rúgott gólt. Olyannak kellett történnie ami az öltözőben is nagyot csattan.

– Pedig nagyon jól éreztem magam Nyíregyházán, korrekt volt Révész Bálint tulajdonos, a vezetők és a munkatársaim. Olyan helyen dolgozhattam, ahol valóban szeretik a focit és ez vonatkozik a voltak a lelkes szurkolókra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!