Sport

2014.10.20. 10:32

Eddig jó, most jön a java

Az öt forduló után veretlen Fatum-Nyírsuli-NRK számára fajsúlyos meccsek következnek.

Az öt forduló után veretlen Fatum-Nyírsuli-NRK számára fajsúlyos meccsek következnek.

Láttunk már nagy fejre állásokat. Amikor a lesajnált ellenfél lehervasztotta a mosolyt az arcokról. Nos, az Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata nem „arcoskodott”, annak rendje és módja szerint győzött (3:0) a táblázat végén veszteglő Palotával szemben. Emígyen a nyíregyháziak továbbra is a közvetlen elitben nyomulnak – veretlenül!

– Nem fogjuk hosszan értékelni ezt a meccset, mert sajnos, nincs rá időnk – fejtegette Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Immár teljes gőzzel kell készülünk a hét végi dupla fordulóra, ami minden korábbinál nehezebbnek ígérkezik. Igazából egy szakaszra tehetünk pontot: az első öt meccs a tervek szerint alakult, ugyanakkor tegyük szívünkre a kezünket, az Újpest kivételével voltak a könnyebb ellenfelek. Mondhatom, most jön a java.

Kőhalmi Richárd nem véletlenül célzott a soros feladatokra. Pénteken Jászberényben szerepel az NRK, amely vasárnap a címvédő Békéscsabát fogadja a bujtosi csarnokban (17 óra). Eme két találkozó valódi értékmérő lesz. Éppen emiatt fontos, miként állt össze a gárda.

– A támadójátékot tekintve úgy néz ki, Roma Flóra és Ribeiro jeleskedik a pontgyártásban, a sérülése után szépen felzárkózó Sipos Petráról hasonló véleményt formálhatok, és figyelemre méltó a fiatal Vén Eszter fejlődése – tartott röpke elemzést a tréner. – Másrészt még mindig dolgoznunk kell a feladó és a szélső ütők kapcsolatán, magyarán precízebb játékra van szükség. Nagyon kemény időszak előtt állunk, de legalább az ilyen fajsúlyú mérkőzéseken lemérhetjük, mennyit érünk, el tudjuk helyezni magunkat a mezőnyben.

Röplabda: NB I., női

Az 5. forduló eredményei

UTE–Jászberényi RK 3:2 (–24, 23, –21, 21, 12),

Teva Gödöllői RC–Budaörsi DSE 3:0 (16, 10, 17),

Aluprof-TF-Budapest–Vasas-Óbuda 1:3 (–15, 16, –15, –21),

MTK Budapest–Linamar-BRSE 0:3 (–22, –9, –21).

 

A bajnokság állása:

1. Gödöllő 15 pont,

2. Fatum-Nyírsuli-NRK 14,

3. UTE 11,

4. Vasas 10,

5. Békéscsaba 10,

6. Kaposvár 9,

7. Jászberény 5,

8. MTK 4,

9. TF 3,

10. Miskolc 2,

11. Budaörs 1,

12. Palota 0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!