Sport

2014.10.23. 10:23

Ettől több volt ebben a meccsben

A hazaik erőtlen támadójátékát keményen büntette az EHF-kupán az Orosháza.

A hazaik erőtlen támadójátékát keményen büntette az EHF-kupán az Orosháza.

Gyáva népnek nincs hazája! Az első félidő alapján ezt lehetett megállapítani szerda este a Bem iskola csarnokában, ahol a férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik körében az NB I. B-és Nyír-Flop Holding Nyíregyháza az élvonalbeli Orosházát fogadta. A vendég békésiek a hét végén remekeltek az EHF-Kupában, ahol immáron a legjobb 16 között folytathatják. A csapat legjobbja,, Buday Dániel ugyan nem jött el a kupameccsre, ám jó játékosokból így sem volt hiány. Az első félidőben védekezésben kifejezetten jól teljesítettek a hazaiak, ám a támadásokkal már bőven volt gond. Gyámoltalanul, erőtlenül próbálkoztak Kurbely Lászlóék és sok lehetőséget elpuskáztak, amit büntettek is a vendégek.

Szünet után egy ideig felváltva estek a gólok, majd az orosháziak egy 6-0-ás szériával megléptek és 10-20-nál úgy nézett ki, hogy ebből bizony több mint tíz lesz közte. Aztán Marian Kleis vezérletével összekapták magukat a hazaiak, előbb egy 4-0-ás, majd egy 3-0-ás etappal kozmetikáztak az eredményen. Mindent egybevéve az esélyesebb orosháziak biztosan léptek tovább, ám a hazaiak szempontjából ettől sokkal több lehetett volna kihozni ebből a meccsből, amiért csak saját magukat hibáztathatják.

KM-ML


Kézilabda. Férfi Magyar Kupa, 3. forduló

Nyír-Flop Holding Nyíregyháza-Orosháza 20-27 (7-11)

Bem iskola, 200 néző, v.: Horváth, Simó.Nyír-Flop Holding Nyíregyháza: Nagy L. - Nagy Cs. 2/2, Kurbely, Kleis 6, Tumidalsky 3, Gubó 3, Tóth 4. Csere: Kőrizs, Boczák (kapusok), Bécsi 1, Balda 1, Braun, Illés. Szakmai igazgató: Varga Zsolt.

Orosháza: Ivanisevics - Szeitl, Németh G. 4, Berta, Mazics 1, Cemas 3, Németh L. 2. Csere: Herjéczki, Miklós (kapusok), Morva 3, Stranigg 5, Tárkányi 1, Pásztor 1, Milovics 5, Varsandán 2. Vezetőedző: Vladan Jordovics. Kiállítások: 10, illetve 14 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 1/0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!