Sport

2014.10.01. 10:26

Felemelő pillanatok: ahogy őseink küzdöttek

A Nyírsport SE szervezésében grundbirkózó versenyt rendeztek a 6-14 éves korosztálynak, amelyen kipróbálhatták magukat az iskoláskorú gyerekek.

A Nyírsport SE szervezésében grundbirkózó versenyt rendeztek a 6-14 éves korosztálynak, amelyen kipróbálhatták magukat az iskoláskorú gyerekek. A rendezvény megnyitóján Oláh Attila ismertette a megjelentekkel az ősi magyar övbirkózás, a kajar történetét és szakrális hátterét, majd egy rövid bemutató következett a régi szabályok alkalmazásával. A viadal során, az öt méteres körben kitolással és felemeléssel lehetett a pontokat gyűjteni és a győzelmet elérni. A fiatalok annyira nekibuzdultak, hogy a hivatalos program végeztével sokan kihívásos mérkőzéseket is játszottak.

 

Grundbírkózás

Nyíregyháza, eredmények

Gyermek II. korcsoport: 35 Kg: 1. Jeles Antal (Bem József Ált. Iskola), 2. Szentpáli Ákos (Waldorf iskola), 3. Erdei János (Református Ált. Isk.).

Gyermek I. korcsoport. 35 kg: 1. Ambrus Gábor (Bocskay Ált. Isk.), 2. Szentpáli Marcell (Zelk Zoltán Ált. Isk.), 3. Oláh Márton (Szent Miklós Görög Kat. Isk.)

Diák korcsoport. 35 kg: 1. Tóth Ákos (Bocskai Ált. Isk.), 2. Kocsis Ferenc (Református Ált. Isk.). 45-55 kg: 1. Oláh Antal (Bocskai Ált. Isk.), 2. Nagy Levente (Bem József Ált. Isk.). +55 kg: 1. Tikász Attila (Bocskai Ált. Isk.), 2. Nagy Gergely (Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium), 3. Vadász József (Bocskai Ált. Isk.).

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!