Sport

2014.10.10. 12:49

Hosszú távon csak közösen lehet focizni

Nyíregyháza - Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa a fiatalokra és az infrastrukturális fejlesztésekre is gondol.

Nyíregyháza - Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa a fiatalokra és az infrastrukturális fejlesztésekre is gondol.

Az elmúlt bajnoki fordulónak komoly következményei voltak az élvonalbeli fociban. A Honvédnál útilaput kapott a játékosként világbajnoki címhez jutott Pietro Vierchowod. Győrben Horváth Ferenc vezetőedző ajánlotta fel lemondását, ám a klub vezérkara úgy döntött, marad a posztján.

Hasonló lemondással élt szerdán a Nyíregyháza Spartacusnál Lucsánszky Tamás klubigazgató és Sándor István szakmai tanácsadó, mindkettőjükét elfogadta Révész Bálint tulajdonos.

Előre kell tekinteni

– Miként azt már korábban hangsúlyoztam, elégedetlen vagyok a csapat teljesítményével, nem ezt várom és nem ezt várják a szurkolók – kezdte lapunk tájékoztatását a közelmúlt történéseiről Révész Bálint. – Úgy éreztem, hogy céljaink eléréséhez változtatásokra van szükség. Ezért váltunk meg két játékostól, ezért fogadtam el Lucsánszky Tamás és Sándor István lemondását. Mindkettőjüknek ismét megköszönöm azt, amit a klubért tettek, de nekünk előre kell néznünk.

– Sok fórumon hangsúlyoztam: számomra a Szpari nem kaland, hosszú távon gondolkodom, egy stabil, jó erőkből álló élvonalbeli csapatot szeretnék, amely kiszolgálja a közönséget – folytatta a Spartacus tulajdonosa.

A város segítségével

– Ezért álltam két esztendeje a csapat mögé, ezért volt számomra is nagy boldogság az NB II-es bajnokság megnyerése, a feljutás. Ám ez csak az első lépés egy folyamatban, amelyben megfelelő partner és nagy segítséget ad a nyíregyházi önkormányzat, a város vezetése, élén dr. Kovács Ferenc polgármester úrral. Egyedül ez sem megy, csak közösen tudjuk megvalósítani céljainkat.

– Globálisan gondolkodom, a Szpari, az élvonalbeli csapat szereplése csak egy része az egésznek. Az infrastruktúra fejlesztése is nagyon fontos, ezért vágtunk neki a várossal közösen az örökösföldi pálya felújításának és bővítésének. Azt szeretném, ha megfelelő körülmények között edzhetnének a felnőtt csapat és az utánpótlás játékosai.

– Az én kisfiam is focizik, azt szeretném, ha ő és társai is igazi gyepen gyakorolhatnának, a műfűre csak akkor menjenek, ha nagyon muszáj.

A Szpariban akarjanak focizni

– Szintén konkrét elképzeléseink vannak városi stadion rekonstrukciójára, a játéktér felújítására, a lelátók komfortosabbá tételére azért, hogy a szurkolókat ebből a szempontból is megfelelően tudjuk kiszolgálni. Számomra is kiemelt fontossággal bír az utánpótlás nevelése. Ezért is kötöttünk nemrégiben megállapodást a Bozsik Akadémiával, alakítottunk ki közös szakmai testületet. Azt szeretném, ha minél több megyebeli tehetséges srác focizna olyan körülmények között, mint az elit kluboknál.

– Olyan feltételeket szeretnénk biztosítani, hogy ne menjenek el, maradjanak itt és akarjanak majd a Szpari felnőtt csapatában focizni. Ezért is szeretnénk indítani jövőre egy NB III-as csapatot, hogy a tehetséges, de felnőtt csapatba még be nem került fiatalok szem előtt legyenek.

– Amikor ezt az egészet elvállaltam, tudtam, hogy nem lesz könnyű. Jönnek majd buktatók, akadályok, amelyeket le kell győznünk. Nem egyedül, hanem a város segítségével, hiszen mindenkinek, a klubnak, Nyíregyházának és a megyének, a focit kedvelőknek egy jó, stabilan élvonalbeli Szparira van szüksége. Ezért teszek, kell tennünk közösen – így Révész Bálint.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!