Sport

2014.10.10. 13:30

Le kell lassítani a kövesdi fiatalokat

Nyíregyháza - A hét első tétmeccsét simán vette a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I. B-és férfi kézilabda csapata.

Nyíregyháza - A hét első tétmeccsét simán vette a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I. B-és férfi kézilabda csapata. A nyíregyháziak a bujtosi csarnokban a Magyar Kupa második körében kedden 49-14-re nyertek a balassagyarmatiak ellen. Szombaton már komolyan erőpróba vár az együttese, hiszen Mezőkövesden lép pályára az élvonalbeli klub U 23-as együttese ellen. A kövesdi fiatalok jelenleg a Keleti csoport sereghajtói, hiszen mind a négy meccsüket elveszítették.

- A kupamérkőzésen remek volt a hozzáállás és önbizalomnövelőnek is jó volt a tartalékos nógrádiak elleni mérkőzés - keresett valami pozitívat a kupameccsben Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza szakmai igazgatója. - A mezőkövesdi csapat eddigi teljesítménye félrevezető lehet, hiszen mivel a hét végén nincs forduló az NB I-ben, minden bizonnyal a legerősebb csapattal fogadnak majd bennünket. A kövesdiek, miként a többi U 23-as csapatnak, a lendületes, gyors játék a fegyvere, ezért döntő fontossággal bír majd a megfelelő visszarendeződés. Elemeztük a játékukat, felállt fal ellen ne lehet gond, ám a taktikusa, pontos támadásvezetés mellett jó átlövőtelejsítményre is szükségünk lesz Mezőkövesden - így Varga Zsolt.

Bécsi János családi felfoglaltság miatt fog hiányozni, Varga Lászlónak pedig részleges bokaszalag-szakadása van, ami több hetes kényszerpihenőt jelent. Braun Brúnó és Kaplonyi Zoltán sérüléssel bajlódnak, ám remélhetőleg pályára tudnak majd lépni.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!