Sport

2014.10.24. 10:27

Legyen tartás és alázat!

Nyíregyháza - Mátyus János pénteken Újpesten debütál a Nyíregyháza Spartacus kispadján.

Nyíregyháza - Mátyus János pénteken Újpesten debütál a Nyíregyháza Spartacus kispadján.

Labdarúgás. Szemerkélő esőben, villanyfényben tartotta a csütörtöki edzést Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus új vezetőedzője. Azért, mert pénteken este hétkor kezdődik az élvonalbeli bajnokság tizenkettedik fordulója, mégpedig a Szpari újpesti fellépésével. A két csapat legutóbb 2009 őszén játszott bajnokit a Szusza-stadionban, akkor a lilák nyertek 3–1-re. Az akkori csapatból már csak Pákolicz Dávid szerepel a Szpariban.

Ami az újpestiek idei szereplését illeti, hazai pályán háromszor nyertek (DVSC 1–0, FTC 2–1, Dunaújváros 3–0), kétszer pedig ikszeltek (DVTK 1–1, Honvéd 0–0). Ez nem ross­z mérleg, ezen szeretnének rontani pénteken a nyíregyháziak.

– Jó párszor ültem már úgy a kispadon, hogy a csapatom esélytelenebb volt, mégis pontot, vagy pontokat szereztünk – kezdte beszélgetést Mátyus János.

Ne essen szét a játékunk

– Pénteken hasonlót szeretnék majd Újpesten. Természetesen képben vagyok a lilák játékáról, de ettől sokkal fontosabb az, hogyan készüljünk fel a Szparival. Egyelőre még a sötétben tapogatózom, hiszen pár napja vagyok csak a csapattal és még nem ismertem meg igazán a játékosokat. Az viszont igaz, hogy nincs rossz állapotban a csapat, ami elődöm munkája.

– Nagy változást nem tervezek a taktikában, de kicsit mást játszik majd a csapat, mint eddig. Pénteken az a legfontosabb, hogy legyen tartásunk, ne essünk szét és a játékosok megfelelő alázattal lépjenek pályára. Amennyiben ez így lesz, akkor nem leszek elégedetlen – így Mátyus János.

Ami a játékosokat illeti, bár Mohamadou Abdouraman karjáról lekerült a gipsz, még nem léphet pályára. Miként Rubus Tamás és az edzéseket már elkezdő Szécsi Márk.

Szerdán egyébként két, a hetedik körből elhalasztott meccset játszottak. A Győr ikszelt Kecskeméten, míg a Paks legyőzte a Diósgyőrt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!