Sport

2014.10.02. 13:48

Már nem másnak nevelnek

Tiszavasvári - Női kézilabdacsapat alakult Tiszavasváriban, így a tehetségek helyben kamatoztathatják tudásukat.

Tiszavasvári - Női kézilabdacsapat alakult Tiszavasváriban, így a tehetségek helyben kamatoztathatják tudásukat.

Örömteli pillanatoknak lehettek szem és fültanúi a sportág tiszavasvári szerelmesei. Szeptember 19-én, pénteken este mutatkozott be a drukkerek előtt a város új, női kézilabdacsapata – adta hírül a KeletPress.

A bemutató edzőmérkőzéseken előbb a Kölcsey DSE Nyíregyházával, majd a korábban aktív, mára a pályafutásukat befejező helyi Amazonokkal játszottak. Az együttes alakítását kezdeményező Dr. Hosszú József, a megyei kézilabda szövetség tagja elmondta, hogy Tiszavasvári oktatási intézményei évente több tehetséges játékost is kinevelnek a helyi testnevelő tanárok áldozatos munkájának köszönhetően. A fiatalok eddig – csapat hiányában – kénytelenek voltak elutazni Hajdúnánásra vagy más városba azért, hogy az ottani egyesületnél versenyszerűen sportolva kamatoztassák tudásukat. Ezen kívántak változtatni.

A gárda a hamarosan rajtoló megyei bajnokságban kezdi meg szereplést – Rontó Zsolt edző irányításával, míg a szakosztály ügyeit, a férfi „vonalhoz” hasonlóan, Dancs Miklós végzi. A Vasvári október 5-én, vasárnap 11 órakor hazai pályán debütál tétmeccsen, mindjárt a Tiszalök elleni presztízsrangadóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!