Sport

2014.10.29. 14:36

Négyessel a nyolc között

Kisvárda - A második félidőben kerekedett ellenfele fölé a Kisvárda Master Good, amely bejutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

Kisvárda - A második félidőben kerekedett ellenfele fölé a Kisvárda Master Good, amely bejutott a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjébe.

A gólnélküli első félidő után a Kisvárda hamar megszerezte a vezetést a Vác elleni Magyar Kupa nyolcaddöntőben, amelyen két NB III-as csapat találkozott. A várdaiak a kiállítás és az értékesített tizenegyes után kerültek egyértelmű fölénybe, és magabiztos, 4–0-s győzelemmel írtak sporttörténelmet, bejutva a sorozat legjobb nyolc csapata közé.

Folytatás tavasszal – de csak a kupában, mert szombaton a Hatvan elleni fontos bajnoki vár a csapatra.Jegyzőkönyv

Kisvárda Master Good–Vác FC 4–0 (0–0)

Kisvárda, 800 néző, v.: Nagy R. (Varga Zs., Márkus T.).

Kisvárda: Szécsi G. – Kornutjak, Kardos N., Hegedűs T., Molnár R. – Minczér, Fodor A. – Miskolczi (Nagy R., 61.), Erős G. (Mikuljak, 79.), Bouard – Milovac (Brankovics, 78.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Vác: Palásthy D. – Benkó, Tányéros, Farkas P., Milkó – Pallagi (Rása G., 57.), Tóth G., Gulyás G. (Németh G., 82.) – Fábri T., Pölöskei P. (Kovács G., 68.), Zsolnai R. Edző: Csank János.

Percek, események

46. perc: Erős baloldali szöglete után Hegedűs fejesét bravúrral hárította Palásthy, a kipattanóból azonban Milovac 4 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

71. perc: Fodor emelt a védők között kilépő Bouard elé, aki belépett a tizenhatoson belülre, amikor Tányéros testtel elsodorta. A váci védő piros lapot, a kisvárdai csapat tizenegyest kapott, amelyet Hegedűs úgy lőtt a jobb alsó sarokba, hogy a labda a jó irányba vetődő Palásthy hóna alatt áthaladva jutott át a gólvonalon, 2–0.

77. perc: Bouard mozgott jobbról keresztbe, majd kiugratta a mélységből érkező Milovacot, aki 14 méterről a kifutó kapus mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 3–0.

87. perc: Mikuljak jobboldali beadására Bouard robbant be a rövid saroknál, és 5 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 4–0.

Mesterszemmel

Kocsis János, kisvárdai vezetőedző: – Az első félidőben mindkét csapat a biztonságra helyezte a hangsúlyt, a szünet után jött korai gól azonban megváltoztatta a meccs menetét, egyértelmű föléynbe kerültünk, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.

Csank János: – A jobb csapat nyert, ez nem vitás, azért vagyok csalódott, mert nem lett volna szabad négy gólt kapnunk. Sajnos, a kiállítás után taktikailag zoknik voltunk, fejetlenül mentünk előre, a Kisvárda pedig lekontrázott bennünket.

Részletesebben a Kelet-Magyarország 2014. október 30-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!