Sport

2014.10.09. 09:45

Nem elég a mezt kiküldeni!

Nyíregyháza - Kőhalmi Richárd szerint felemelő érzés immár hazai pályán játszani a Fatum-Nyírsuli-NRK együttesének.

Nyíregyháza - Kőhalmi Richárd szerint felemelő érzés immár hazai pályán játszani a Fatum-Nyírsuli-NRK együttesének.Régen volt, de igaz volt. A Fatum-Nyírsuli-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata több, mint fél esztendő múltán lép színre ismét hazai közegben – jelen esetben, pénteken, a Kaposvárral szemben a bujtosi csarnokban (kezdés: 18 óra). Azóta sok víz lefolyt az Ér-patakon is, mást ne mondjunk, új a szakmai stáb, a nyáron visszatért feladó, Erdős Zsófia mellett brazil és kubai légióssal erősített a nyíregyházi klub.

A rajtra sem lehet panasz. Mert bár az UTE elleni nyitómeccs vereséggel zárult, mint azt már hírül adtuk, a szövetség versenybizottsága játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt megváltoztatta a pályán elért eredményt, a nyírségiek javára döntött, akik ezáltal – a második körben, Budaörsön megnyert találkozónak is köszönhetően – immár két győzelmet mutathatnak fel. A kettőről pedig háromra szeretne jutni a gárda. Az a társulat, amelynek vasárnapra is marad feladat, ekkor Miskolcon lesz jelenése.

Ami a riválisok eddigi eredménysorát illeti: a somogyiak előbb legyűrték az MTK-t, majd otthon bukták el az UTE-vel vívott partit. A borsodiak az első körben pihentek, utóbb – a változatosság kedvéért – ők is megverték az MTK-t.

– Nyilván felemelő érzés ismét a saját közönségünk előtt küzdeni – hangoztatta Kőhalmi Richárd, a Fatum-Nyírsuli-NRK edzője. – Azt gondolom, noha az eltelt időszakban friss igazolásokkal, több játékos szerepcseréjével megújult a csapat, ugyanakkor a keret jó néhány tagja az előző szezonban is rendelkezésre állt. Nem kívánjuk elkövetni azt a hibát, hogy bármennyire is fontos, csupán a Kaposvár elleni meccsre fókuszálunk, amelyen mindenfajta szerénytelenség nélkül mi vagyunk az esélyesek. De a sikerért rengeteget kell dolgozni, úgy nem fog menni, hogy csak a mezt küldjük a pályára. A miskolci mérkőzéssel kapcsolatban kicsit más a helyzet: a szűk terem nehézséget fog okozni okozni számunkra, na és abban a csarnokban életveszélyes az ellenfél.

A végére egy nem éppen biztató információ. Meglehet, csúszik Noralvis Yenisley Aguilera Ferguzon debütálása a Buszacsában: a kubai hölgy bevetése deréksérülés miatt bizonytalan.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!