Sport

2014.10.22. 11:54

Nemzetközi kupás ellenfélnek

Orosháza - A Nyír-Flop Holding Nyíregyháza a Bem iskolában fogadja az Orosházát.

Orosháza - A Nyír-Flop Holding Nyíregyháza a Bem iskolában fogadja az Orosházát.Ma folytatódik a házi-párviadal, ám ezúttal Nyíregyháza fogadja Orosházát. A férfi kézilabda Magyar Kupa harmadik körében a második vonalbeli Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttese az egy osztállyal magasabban jegyzett békésiek ellen lép pályára a Bem iskolában. Vasárnap az orosháziak U 23-as csapatánál bajnokiztak és nyertek a nyírségiek, ez a szerdai találkozó viszont már másik kategória. A Buday Dániel vezérelte orosháziak az EHF Kupában már három kört vettek sikerrel, szombaton a belga bajnokot győzték le és léptek tovább. A 16-os középdöntőbe jutásért a norvég Skjern Handbold vár majd a békésiekre. Ennek tükrében aligha túlzás, hogy a szerdai találkozónak a vendégek az esélyesei.

- Újjáalakult csapatunk számára minden megmérettetés fontos, ez különösen igaz a szerdai kupamérkőzésre – vélekedett Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Az orosháziak sok mindenben előttünk járnak, a nemzetközi porondon is letették a névjegyüket. Játékuk nagyon sok elemben megegyezik az U 23-as csapatéval, csak a személyek mások és gyorsabban, pontosabban játszanak. Igyekszünk majd megfelelően felkészülni belőlük, elsősorban a visszarendeződés lesz fontos, illetve középen Buday Dániel semlegesítése. A vasárnapi győzelem jó alapot adott a kupamérkőzésre, amelyre nem feltartott kezekkel megyünk ki és szeretnénk a legtöbbet kihozni a csapatból-így Varga Zsolt.

A Bem iskolában este fél hétkor kezdődő találkozóról sérülés miatt hiányozni fog Kaplonyi Zoltán és Varga László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!