Sport

2014.10.28. 18:07

Újabb címvédés és hat birdie

Nyíregyháza - Závaczki Bálint már kvalifikálta magát a következő vébére és Eb-re.

Nyíregyháza - Závaczki Bálint már kvalifikálta magát a következő vébére és Eb-re.Nem csak a csodálatos nyár végi idő miatt marad szép emlék Závaczki Bálint számára a US Kids Golf Slovak Open Championship elnevezésű verseny, amelynek nemrégiben a szlovákiai Senice adott otthont. A különböző kategóriákban száz ifjú reménység ragadott ütőt. A Penati Golf Clubban rendezett kétnapos verseny az éves, hat állomásból álló sorozat záróakkordját jelentette. Bálint célja az volt, hogy a tavalyi eredményét túlszárnyalva megvédje elsőségét.

Két nap, mínusz három!

Az első napon a tavalyi jobbik eredményét produkálta, másnap viszont sikerült kilenc ütést javítania, így mínusz hárommal és nullával, -3-ra végzett a kétnapos összesítésben.

A másnapi eredményt hat birdie (az adott pályaszakaszon az előírtnál eggyel kevesebb ütésszámból teljesítés) tartotta stabilan mínuszos tartományban. Az idei díjátadáskor is többször hívták ki Bálintot a kísérőkből és versenyzőkből álló ünneplő közönség elé. A nyílt bajnoki cím mellett az összetett győztesnek járó díjakat is átvehette, valamint egy kvalifikációs igazolást, mely a jövő évi Eb-n és világbajnokságon való részvételre jogosít.

Az október további része sem telt pihenéssel. A tizenkét esztendős Bálint a hónap első felében még két országos ranglistaversenyen bizonyította, hogy az idősebb junior versenyzőknek, az U18-as kategóriában is számolniuk kell Závaczki Bálinttal.

Ezt követően egy meghívásos versenyen állt rajthoz az ifjú nyíregyházi tehetség. Ezen a profik-amatőrök közös kategóriában majd harmincan versengtek. Bálint végül az erős mezőnyben az elismerésre méltó tizenharmadik helyen zárt, fiatal kora ellenére a mezőny egyik legstabilabb játékát mutatva tette le névjegyét a kétnapos megmérettetésen.

A válogatottban is remekelt

Ez jó felkészülésnek bizonyult, hiszen két nap múlva megrendezték azt a válogatott versenyt, melyen az orosz fiatalokkal mérkőztek hazai legjobbjaink match-play formátumban. A végeredmény igazolta a felkészülés eredményességét, hiszen a magyar csapat 13–7 re nyert a vendégek ellen.

A magyar válogatott nagyszerű szerepléséhez Bálint úgy járult hozzá, hogy mindkét napi játékát fölényesen nyerte orosz ellenfelével szemben.

Ami az idei szezont illeti, még két meghívásos torna szerepel Závaczki Bálint versenynaptárában, majd főszerepet kap a tanulás, hiszen január elején félévi vizsgát kell tennie minden tantárgyból.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!