Sport

2014.10.21. 12:31

Visszahódították a serleget

Nyíregyháza - A Vasvári Gimnázium ügyességi és váltófutó csapatbajnokságon szerepelt fiú atlétái nyerték az összesített pontversenyt.

Nyíregyháza - A Vasvári Gimnázium ügyességi és váltófutó csapatbajnokságon szerepelt fiú atlétái nyerték az összesített pontversenyt.

A bajnoki tanév hagyományosan első atlétikai diákolimpiai döntője az ügyességi és váltófutó csapatbajnokság. Az első most egyben az utolsó is volt, hiszen az átépítésre váró Puskás Ferenc Stadion bontási munkálatai előtt ezzel a viadallal búcsúztatták el a sok sportágban sok eseményt megélt létesítményt.

Nem tudni, hogy a következő helyszínt hol jelölik ki, de a hajdani Nép- és Puskás-stadionhoz sok szép emlék fűzi a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium diákjait valamint testnevelőit, és ennek megfelelő volt a mostani szereplésük is. A fiúk ugyanis huszonnyolcadik alkalommal hódították el az összetett csapatverseny győztesének járó Christián László-vándorkupát, egyúttal visszahódították a bonyhádiaktól a tavaly elvesztett, előtte zsinórban tizenöt évig birtokolt első helyezést.

A bajnoki cím visszahódításáért a legtöbbet a magasugrók tették, hiszen ők a második helyen végeztek, de a távolugrók és a svédváltó negyedik helye valamint a diszkoszvetők ötödik pozíciója is sokat jelentett a végelszámoláskor. A vándorserleg megszerzése Szalka Géza és Végvári Ferenc testnevelők munkáját dicséri, no meg az egyesületi edzőkét.

A viadal ügyességi számaiba a megyei selejtezőkön elért 12 legjobb eredménnyel rendelkező iskola csapatait hívták meg, míg a váltókban a megyei bajnokok indulhattak. Míg a fiúknál a Bánki szakközépiskolának és az Évisznek is voltak döntős csapatai, addig a lányoknál egyedül a vasvárisok képviselték a szabolcsi színeket – ők összetettben a kilencedik helyen zártak.

A megyei érdekeltségű eredménylista a www.kelet.hu oldalon és a Kelet-Magyarországban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!