Sport

2014.11.12. 16:58

A legjobbakat ünnepelték

Nyíregyháza - A szép sikereket elért nyíregyházi sportolókat díjazták.

Nyíregyháza - A szép sikereket elért nyíregyházi sportolókat díjazták.Volt miért tapsolni. A versenyeken, és szerdán is, amikor megtartották a nyíregyházi sportgálát, amelyen az elmúlt év legeredményesebb sportólóit, szakvezetőit díjazták. A bujtosi csarnokban megteltek a széksorok, az asztalok pedig roskadoztak a kupáktól, serlegektől.

– Az elismerés elsősorban a szülőket, edzőket, no meg s sportolókat illeti, a város csak a megfelelő hátteret biztosítja az eredményes szereplés érdekében – üdvözölte megjelenteket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Az eltelt egy esztendőben igyekeztünk javítani a feltételeket, itt vagyunk a felújított csarnokban, az országban nálunk van a legtöbb ovifocipálya, kondiparkokat alakítottunk ki, és a Városi Stadion is megújul majd.

A körülmények tehát adottak, és jó néhányan éltek is az eséllyel. A 2014-es eszetendő legjobb sportolójának választott Nagy Lajos Márk (NYVSC-Big Boxing) például profi ökölvívó junior világbajnoki címet szerzett. Az év para sportolója, Veres Amarilla (NYVSC)a dobogó tetejére állhatott a Paralimpiai Világjátékok 23 éven aluliak küzdelmében, az U23-as világbajnokság tőr, valamint párbajtőr egyéni számában elért bronzérem mellett a felnőtt Európa-bajnoki nyolcadik hely színesíti a dicsőséglistáját. Így aztán semmi meglepő nincs abban, hogy a két reménységet pallérozó Nagy Lajos, illetve Pákey Béla kiérdemelték az év edzői díjat. Az év testnevelője címet Balogh István (női röplabda, Vasvári Gimnázium) vehette át, míg az év sportszervezete a VINI BIKE Kerékpáros Sportegyesület lett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!