Sport

2014.11.29. 10:50

Debreceni derbi előtt a Szpari

Nyíregyháza - Mátyus János a Diósgyőrben mutatott játékot vár, kevesebb hibával és más eredménnyel.

Nyíregyháza - Mátyus János a Diósgyőrben mutatott játékot vár, kevesebb hibával és más eredménnyel.Draw or win! Döntetlen, vagy győzelem! Zorán Kosztics, a Szpari játékosa ezt válaszolta mosolyogva pénteken kora délután az egyik üzletházban ügyeit intézve a felvetésre: mi lesz az eredménye a vasárnapi, Loki-Szpari derbinek?

A jó formában lévő focista aztán indult a stadionba, hiszen közelget az edzés. A tréninget követen már Mátyus János a tőle megszokott vehemenciával és optimizmussal taglalta a vasárnapi esélyeket.

- Remek hangulatban készültünk a héten, hiszen a Pécs elleni szép győzelemmel egy nagy kő esett le mindenkiről. Persze ez már a múlt, a keddtől már a Debrecen ellen készülünk lázasan.

– Tudom, hogy egy Loki-Szpari rangadó mit jelent a megyében élőknek, ennek megfelelően lépünk majd pályára vasárnap. Nagyon remélem, hogy nagyon sokan lesznek majd kíváncsiak a találkozóra, amelynek az átlagos találkozókhoz képest izzóbb lesz a légköre.

- Olyan mint amilyen Diósgyőrben volt és én éppen olyan harcos, elszánt és jó játékot várok, mint amit ott mutattunk. Persze kevesebb hibával és más, számunkra jó eredménnyel - vélekedett Mátyus János.

A Spartacus játékosait az külön fűtheti, hogy az élvonalban Debrecenben még nem sikerült nyerniük a nyíregyháziaknak. Balogh János és Bajzát Péter számára pedig bizonyára még kiemeltebb lesz a találkozó, hiszen mindketten jó pár évet lehúztak debreceni színekben.

A nyíregyházikra szombaton késő délután a meccs időpontjában még vár egy edzés, vasárnap pedig ebéd után szállnak majd buszra és veszik az irányt a cívis város felé.

Miként arról már beszámoltunk, négy játékostól megválik a klub, pénteken két focistával pedig szerződést hosszabbítottak. Szokol Zsolt és Zorán Kosztics 2016 nyaráig írta alá a megállapodást.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!