Sport

2014.11.08. 11:17

Elszántan készülnek a derbire

Diósgyőr , Nyíregyháza - Vasárnap Diósgyőrben játszik a Szpari, aznap még lehet jegyet venni a klubirodán.

Diósgyőr , Nyíregyháza - Vasárnap Diósgyőrben játszik a Szpari, aznap még lehet jegyet venni a klubirodán.

Jó hangulatban gyakoroltak a Szpari focistái csütörtökön délután az örökösföldi pályán. Érthetően, hiszen az elmúlt szombaton végre ismét nyert a csapat, mégpedig a Haladás ellen. A gyakorlás első részét Balogh László pályaedző vezényelte, Mátyus János vezetőedző a kerítés mellől nézte a tréninget, majd átvette az irányítást.

Felszabadultabban edzettek

Vasárnap nagy erőpróba vár a Szparira, hiszen Diósgyőrben lép majd pályára. A borsodiak a legutóbbi három bajnokin ikszeltek. Előbb Pápán (0–0), majd otthon a Dunaújváros ellen (3–3), legutóbb pedig Győrben (1–1) zártak egy ponttal. Győrben pályára lépett Julian Jenner, a diósgyőriek nemrégiben a Fradiban is megfordult új igazolása, aki kezdőként bő félórát kapott Tomiszlav Szivicstől.

– A héten igen felszabadultan gyakoroltak a srácok, ami érthető, hiszen szombaton legyőztük a Haladást. Ez persze már a múlt, ezt le is zártuk és készülünk következő fellépésre. Tudom, hogy a Diósgyőr elleni találkozók nagy hagyománnyal bírnak, és igazi presztízsmérkőzések. Így aztán fel kell nőnünk a feladathoz, és a pályán kell majd bizonyítanunk – vélekedett a csütörtöki tréninget követően Mátyus János.

Mivel a derbi vasárnap este lesz Diósgyőrben, ezért szombaton a találkozó idejében villanyfényben gyakorol még itthon a Spartacus. Sajnos, Bajzát Péterre még nem számíthat a szakvezetés, viszont a két ex-diósgyőri, Zorán Kosztics és Mohamadou Abdouraman fokozott elszántsággal készül, és szeretne bizonyítani egykori klubja ellen.

Sok nyíregyházi szurkoló tervezi, hogy a helyszínen szurkol majd a rangadón.

Számukra fontos információ: vasárnap az autóval érkezőket közösen kísérik a stadionba. A rendőrség a vendégszurkolókat a 37. számú főút arnóti körforgalma előtt kijelölt parkolóban gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz.

Azok, akik a 3. számú főúton, esetleg az autópályán érkeznek, a Miskolcra bevezető szakaszoktól szintén ellenőrzött formában juthatnak el a mérkőzés helyszínére.

A helyszínen már nem lesz jegy

Ugyancsak fontos tudnivaló, hogy a vendégjegyek (1400 forint) vásárlásához klubkártya nem szükséges, a személyes adatokat – név, születési hely és idő – viszont meg kell adni. A Spartacus klubirodája vasárnap 12 és 15 óra között is nyitva lesz, így még az indulás előtt is lehetőség van arra, hogy a vendégszektorba szóló belépőket megvegyék a drukkerek. A mérkőzés helyszínén már nem lesz jegyértékesítés!

[poll id="824"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!