Sport

2014.11.24. 14:46

Ez sokat érő három pont!

Nyíregyháza - A Szpari négy gólt szerzett szombaton este a pécsiek elleni hazai bajnokin.

Nyíregyháza - A Szpari négy gólt szerzett szombaton este a pécsiek elleni hazai bajnokin.

Ez sima lehetett – gondolhatták azok, akik megtudták a Szpari–Pécs focimeccs eredményét, hiszen a hazaik 4–0-ra nyertek. Az eredmény ezt sugallja, ám korántsem volt ilyen fölényes a győzelem. A hazaik a két eltiltott szélsőhátvéd, Nagy Zoltán és Törtei Tamás nélkül léptek pályára, helyüket Rubus Tamás, illetve Jánvári Gábor foglalta el.

Szokol Zsolt első gólja

Visszatért viszont a csapatba Bajzát Péter, aki jó ideig bajlódott sérüléssel. Mátyus János kedvére való elánnal indítottak a nyíregyháziak a szombat esti találkozón, amely mindkét csapat számára fontos volt, amolyan hat pontos derbi. Ez a tét nyomhatta rá a bélyegét a játékra, amely finoman fogalmazva mindkét oldalon akadozott. Aztán jött a huszonhatodik minutum, és ami történt, az örök emlék marad Szokol Zsolt számára.

A nyíregyháziak most belső védőt játszó focistája remekül érkezett Pekár László szögletére, és megszerezte első élvonalbeli találatát. A gólt követően szerkezetet változtatott Mátyus mester és öt védővel várta a nem túl szórványos pécsi rohamokat, amelyeknek nem igazán volt éle.

A második félidő indítása a leveleki Tóth János számára lesz emlékezetes, hiszen lapunk és a klub játékának győztes képviseletében ő végezhette el a kezdőrúgást, és pontosan passzolt Bajzáthoz.

A játék képe nagyot nem változott, a Kulcsár Árpád irányított mecsekaljaiak ugyan időnként enyhe mezőnyfölénybe kerültek, ám ez nem ért semmit. Ráadásul ők kaptak újabb gólt, hiszen az expécsi Koller Krisztiánnal szembeni szabálytalankodás tizenegyest ért, a büntetőt pedig Pekár László kíméletlenül bevágta.

Az apró termetű támadó nem sokkal előtte egy szabadrúgásánál a felső lécet találta el, a gól után nem sokkal pedig Koller adott forintos labdát Sándor Istvánnak, aki nagy helyzetben nem tudta bevenni a kaput, mert Gőcze Gergő hárított. A feljavult hazaiak egy formás támadás végén hizlalhatták volna az előnyt, ám Zorán Kosztics beadásáról centiméterekkel, de lemaradt Pekár. A másik oldalon Pölöskei Péter szépíthetett volna, majd James Manjrekar bombája borotválta le felülről a lécet. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy még két gól hátra van. Pedig ez történt, hiszen a hajrában Koller megköszönte Nagy Józsefnek az elé combozott labdát és azt magabiztosan vágta a léc alá. A ráadás második percében pedig bejött a heten gyakorolt kis szögletes figura, mert Sándor pontosan ívelt Pákolicz Dávid fejére, aki nem hibázott.

A harcossággal nem volt gond

Aligha kell hangsúlyozni, hogy igen fontos három pontot szerzett a Szpari. Ráadásul a gólkülönbségén is javított, ami szintén megsüvegelendő. Hogy a játék milyen volt? Van még csiszolni való, ám ezzel igazából a szurkolók sem foglalkoztak a lefújás után, mindenki elégedett volt az eredménnyel. Mátyus János bizonyára ki fogja elemezni a találkozót, amelyen a lelkesedéssel, a harcossággal nem volt gond.

KM-ML



A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus vs. PMFC-MATIAS összecsapás után a két vezetőedző, Mátyus János és Kulcsár Árpád értékelte a látottakat. tovább »

Az újonc Nyíregyháza hazai pályán 4-0-ás győzelmet aratott a Pécs ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján. tovább »

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I 15. fordulójában a Nyíregyháza Spartacus a PMFC-MATIAS gárdáját látta vendégül a Városi Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!