Sport

2014.11.28. 14:35

Hasznos együttműködés, biztató jövő

Nyíregyháza - Nyugodt körülmények között sportolhatnak csörgőlabdázóink.

Nyíregyháza - Nyugodt körülmények között sportolhatnak csörgőlabdázóink.Egy sportág, ahol a labda nem pattan, nem száll a levegőben, hanem gurul és csörög. Csütörtök este a nyíregyházi Vécsey Károly Általános Iskola tornaterme egy időre egy nem mindennapi mozgásforma, a csörgőlabda otthonává vált. A Fehérbot Sportegyesület játékosai nem véletlenül gyűltek össze ezen az estén, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Coloplast Hungary Kft. nyírbátori egységének együttműködésében a szakág nem akármilyen támogatáshoz jutott.

Évente versenyeznek

– A kézilabda-szövetség 2010-ben az integráció részeként a magyar paralimpiai bizottságtól átvette a hazai csörgőlabdaszakágat, s rendszeresen megrendezi annak éves sportversenyeit – tájékoztatott Szappanos István, az MKSZ Parasport Albizottságának elnöke, majd hozzátette: most a nyíregyházi székhelyű egyesület nagy lehetőséghez jutott, hiszen minden látássérült sportoló csörgőlabda felszereléseket kapott, emellett a Coloplast Kft. jóvoltából az éves terembérleti költség sem terheli a csapatot, amely a jövőben nagy sikereket érhet el. – Már 2001 óta „csörgünk” Nyíregyházán, jelenleg tíz állandó játékosunk van a megyében. Célunk, hogy egyszer mi is rendezhessünk bajnoki fordulót, fejlődjön, ismert legyen itt is a sportág. Ezzel a segítséggel közelebb kerültünk álmainkhoz – mondta Csonka Ferenc, az egyesület elnöke.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!