Sport

2014.11.25. 18:43

Jól ugrott fel és bólintott

Nyíregyháza - A most belső védőként játszó Szokol Zsolt a Szpariban megszerezte első élvonalbeli gólját.

Nyíregyháza - A most belső védőként játszó Szokol Zsolt a Szpariban megszerezte első élvonalbeli gólját.

Ez bizony bekerülne Szokol Zsolt nem létező csatos könyvébe! A Békéscsabán nevelkedett huszonnégy esztendős focista a csabai lila-fehér szerelést újpestire váltott, három évet húzott le a Megyei úton, majd tavaly nyáron Nyíregyházára igazolt. Múlt szombaton 18 óra 26 perckor olyan történt Szokival, ami még sohasem: gólt szerzett az NB I-ben, mégpedig a hatvanhatodik élvonalbeli megmérettetésén.

- Pekár Laci remekül lőtte be a szögletet, én és a többiek úgy mozogtunk, ahogyan az a pénteki edzésen még egyszer begyakoroltuk. Jó helyen és jó ütemben ugrottam fel, labda is jól jött és a bólintásom is sikeres volt. Óriási volt az örömöm, amikor láttam, hogy a kapuban köt ki a labda, hiszen sokat kellett várnom az első élvonalbeli találatomra - emlékezett vissza a jeles pillanatra a remek védő.

Már szombaton este nagyon sok gratulációt kapott, sajnos szülei most nem látták élőben a meccsét, ám természetesen ők is nézték a tévében és nagyon örültek fiúk találatának. Aki jól játszott, pedig most nem a védelem jobb oldalán, hanem középen szavazott neki bizalmat Mátyus János, a Szpari mestere.

- Nem volt idegen számomra a belső védő posztja, hiszen a védelem minden részén megfordultam már. Jobb szélen is szeretek játszani, ám az is igaz, hogy belül jobb, többet lehet találkozni a labdával. Egyébként pedig ott játszom, ahol kell és igyekszem mindig a legjobbat nyújtani - így a játékos.

Agresszívitás, támadó szellem

Lendületben van a Szpari, hiszen nyert a Haladás ellen, és bár kikapott Diósgyőrben, jól játszott, most pedig a Pécs elleni fontos meccsen is behúzta a három pontot. Az idén még két idegenbeli meccs vár a csapatra, vasárnap Debrecenben, a következő hét szombatján pedig Pakson kell majd vitézkedni.

- Valóban jól megy most a csapatnak, lendületben vagyunk. Amióta Mátyus János a mester, sokkal agresszívabban, támadóbb szellemben játszunk. Bízom benne, hogy ez még jobb is lesz és vasárnap a Debrecenben szeretnénk meglepetést okozni. Ez olyan derbi lesz mint a diósgyőri volt, ahol sajnos a kiállítás döntőnek bizonyult, pedig jól játszottunk. Hasonló, vagy még jobb játékot várok Debrecenben és természetesen pontot, vagy pontokat - így Szokol Zsolt.

KM-ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!