Sport

2014.11.05. 16:30

Kihúzták fejüket a hurokból

Nyírgyulaj - Remélhetőleg jót tesz a lelkeknek, hogy a Nyírgyulaj nem hibázott a két utolsó hazai meccsen.

Nyírgyulaj - Remélhetőleg jót tesz a lelkeknek, hogy a Nyírgyulaj nem hibázott a két utolsó hazai meccsen.A nyírgyulajiak zsinórban két hazai összecsapást húztak be, így tisztes távolságra húztak el a veszélyesnek kikiáltott zónából. Magyarán kihúzták fejüket a hurokból. Így a megyei első osztályú futballegylet újfent a masszív derékhadat képező riválisok táborát erősíti – mint immár évek óta. A Lukács-alakulat ugyanis arról nevezetes, hogy a kiesés megúszásért dúló csatát hírből sem ismeri. Mindeközben masszív középcsapatként képes a legacélosabb vetélytársaknak is befűteni, hosszú ideje az élcsoport alját „súrolva” stabilan tartja pozícióját.

– Nagyon kellett ez két győzelem, ami remélhetőleg jót tesz a lelkünknek, no meg az önbizalmunknak – tartott gyorsértékelést Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője. – Hátradőlni viszont nem lehet, mert nagyon kiegyenlített a bajnokság, azonos képességű csapatok szerepelnek, bárhol, bármi megtörténhet. Elég két elszúrt meccs, és megint izgulhatunk. Az előrehozott tavaszi fordulóval együtt még négy mérkőzést játszunk ebben az évben, azt mondom, hat-hét pont megszerzése tényleg megnyugtató lenne folytatásra. Ennek érdekében a helyzetkihasználáson mindenképpen javítani kell, mert kevés gólt szereztünk, igaz, a védelmünk megbízható. Nem ártana egy idegenbeli bravúr sem, mert négy élcsapattal találkoztunk, ugyan csak minimális különbségű vereségeket szenvedtünk, és hiába játszottunk talán jobban is, mint otthon, ezért nem jár pont.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!