Sport

2014.11.15. 20:16

Kurbely kurblizta fel a csapatot

Nyíregyháza - Zsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg a Nyíregyházi KC.

Nyíregyháza - Zsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg a Nyíregyházi KC.Az eredmény alapján simának tűnhet, hiszen hét góllal nyertek a hazaiak. Ám nem volt ez ilyen sima, a vendég algyőiek nem véletlenül vitézkednek idegenben. Szombaton este ismét a bujtosi csarnokban léptek pályára a Nyíregyházi KC NB I B-és férfi kézilabdázói és bár kissé álmosan kezdtek, hamar hízlalni kezdték az előnyüket. Nagy Levente remek védései után a csongrádiak fegyverével, a gyors indításokkal operáltak sikerrel. Védekezsében egyik csapat sem jeleskedett, ezért is láthattak viszonylag sok gólt a nézők, köztük a lelkesen szurkoló Szpari-drukkerek. Ami a támadásokat illeti, a nyíregyháziak kevesebbet hibáztak, ezért várhatták öt gólos előnnyel a szünetet.

A második félidőben néhány poszton váltottak a hazaiak, ám az első tíz percben mindössze háromszor voltak eredményesek, így felhozták az algyőieket, akiknél Gazsó Balázs (6-os), az apró termetű beállós villogott, végül kilenc gólt szerzett. Aztán 26-25-nél Gubó Alex ütésért piros lapot kapott, így meleg lett a pite! Szerencsére a kritikus perceket átvészelték a hazaiak, egy kimaradt hetes után Balda Ákos két büntetőt is bevágott, majd jöttek Kurbely László pillanatai, aki zúgó bombákkal mattolgatta a vendégkapust. Ismét visszaállt a rend, és a végére hétre nőtt a különbség a hazaiak javára, így zsinórban ötödik bajnokiját nyerte meg a nyíregyházi alakulat.


Kézilabda, Férfi NB I B, Keleti csoport

Nyíregyházi KC-Algyő 39-32 (22-16)

Bujtosi csarnok, 200 néző, Túróczy, Szegedi.

Nyíregyházi KC: Nagy L. - Balda 8/3, Kurbely 9, Kleis 4, Tumidalsky, Gubó 5, Tóth 5. Csere: Kőrizs (kapus), Pánczél 4, Kaplonyi 3, Bécsi, Varga L. 1, Nagy Cs. Szakmai igazgató: Varga Zsolt. Kiállítások: 8, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, illetve 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!