Sport

2014.11.10. 12:03

Visszatérőek a kisvárdai problémák

Kisvárda - Kiderült, hogy fiatalok terén nem áll túl jól a csapat és a keret is erősítésre szorul.

Kisvárda - Kiderült, hogy fiatalok terén nem áll túl jól a csapat és a keret is erősítésre szorul.

Nincs már veretlen csapat a harmadosztály Keleti csoportjában, hiszen a 12. fordulóban egymás ellen 1–1-es döntetlenre végző Kisvárda és Hatvan is borsodi riválisnál hagyta a fogát szombaton: a szabolcsi gárda Kazincbarcikán, a Hatvan otthonában a Tiszaújváros ellen veszített 1–0-ra. Így aztán a forduló nagy nyertese a szabadnapos Putnok, amelynek nem csökkent a négypontos előnye a várdaiakkal szemben, no meg a Barcika, amelyik megérkezett az élcsapatok közé.

– Hasonló cipőben járunk, mint tavaly ilyenkor, amikor a szezon végére leeresztettünk – állapította meg a két rosszabbul sikerült mérkőzés okát Révész Attila, a Kisvárda Master Good szakmai igazgatója. – Tavaly a kupasorozatokkal együtt sok mérkőzést kellett ebben az időszakban játszanunk, így van ez most is, bár hozzáteszem, hogy amíg a Hatvan elleni találkozónkon még elfogadható magyarázatnak bizonyult a Vác elleni hétközi fellépés fáradtsága, addig most teljesen másról volt szó. A csapat gerincéből négy ember is hiányzott, és ezt megéreztük, holott egy bajnoki címre törő társaságnál ilyesmi nem fordulhatna elő.

A másik sarkalatos kérdés a kötelezően bevetendő fiatal játékosoké, sajnos ki kell jelenteni, ebben a tekintetben a leggyengébbek közé tartozunk a csoportban. Azt is látjuk, hogy a megyében nincs olyan fiatalon is érett futballista, aki akár NB III-as szinten is segítene nekünk, így szét kell néznünk másfelé is.

A Szolnokon át vezet az út a Fradihoz

A Magyar Kupáben menetelő Kisvárdának a sorsolással a legtöbb esetben szerencséje volt, és mintha most sem lenne ez másként. A negyeddöntő egyetlen NB III-as képviselője a tavaszi folytatásra (március 4., április 1.) megkapta a Szolnokot, amelyet a tavalyi NB II-es ellenfelek közül egyedüliként győzött le oda-vissza. Azóta persze a Tisza-partiak jelentősen megizmosodtak, és a bajnokesélyesek közé tartoznak a másodosztályban.

– A kupában ugyan mindegy, hogy a nyolc vagy a négy között esel ki, annak van értelme, ha bejutsz a döntőbe – mondta Révész Attila. – Ahhoz, hogy a tavasz elején is bírjuk a kétfrontos terhelést, alaposan meg kellene erősíteni a keretet, erre viszont nem biztos, hogy lesz lehetőségünk. Ezzel együtt nem rossz a sorsolásunk.

És mivel ennek a csatának a továbbjutója a Csákvárt két meccsen vélhetően felülmúló Ferencvárossal játszik majd, csak lenne értelme annak a továbbjutásnak...

KM-BT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!