Sport

2014.12.20. 13:15

A döntőben hajtott fejet a közös csapat

Nyíregyháza<strong> - </strong>A Móricz- és a Bem-iskola tehetségei által alkotott együttes meg sem állt a fináléig – a szlovákok jobbak voltak.

NyíregyházaA Móricz- és a Bem-iskola tehetségei által alkotott együttes meg sem állt a fináléig – a szlovákok jobbak voltak.

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg Nyíregyházán a Móricz Kupa nemzetközi leány röplabdatornát.

A házigazda iskola csapata zsinórban háromszor diadalmaskodott, ezúttal – a Bem-intézmény játékosaival kiegészülve – Nyírsuli néven közös gárda indult harcba a negyedik sikerért. Az erős mezőnyben szépen menetelt a Moravszki házaspár együttese – meg sem állt a fináléig.

Itt azonban a nagyon dinamikusan játszó, főként nyitásban és mezőnyjátékban erős szlovák Stropkov két játszmában legyőzte a hazaiakat, így ezúttal ezüstérem került a nyíregyházi lányok nyakába. A harmadik helyen a Vasas végzett.

– Úgy szerváltak a szlovák lányok, mint egy erős serdülőcsapat, korosztályuknál sokkal jobban, ez pedig számunkra most megoldhatatlan feladatot jelentett. De nincs szégyenkezni valónk, látszik, hogy mi az, amiben fejlődnünk kell. Jók ezek a felkészülési mérkőzések, szeretnénk minél több meccset játszani ilyen szintű ellenfelekkel.

– Már meghívást kaptunk egy szlovákiai tornára, melyen részt is veszünk, és remélhetőleg tavaszra így ütőképes együttessel léphetünk pályára az Országos Gyermek Bajnokságban – mondta Moravszki Gyuláné, a nyíregyházi csapat edzője.

Az esemény krónikájához tartozik, hogy a Nyírsuliból több játékos is serleget vehetett át. Molnár Petra bekerült az All Star csapatba, a legjobb előkészítőnek Schwegler Stefániát választották, míg a két legjobb nyírsulis játékos Mihályfalvi Kyra és Bódi Panna lett.

A torna különdíját pedig Ratkos Petra (Nyírsuli) kapta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!