Sport

2014.12.27. 18:33

Alonso a McLaren-Hondát választotta

Noha az év meglepetésének Vettel átigazolását tituláltuk, Fernando Alonso csapatváltása jóval nagyobbat szólt, érdemi különbség azonban a kettő között, hogy a kétszeres világbajnok húzása már tavaly is benne volt a levegőben.

Noha az év meglepetésének Vettel átigazolását tituláltuk, Fernando Alonso csapatváltása jóval nagyobbat szólt, érdemi különbség azonban a kettő között, hogy a kétszeres világbajnok húzása már tavaly is benne volt a levegőben. A spanyol döntésén nem lehet meglepődni: az vesse rá az első követ, aki nem unt volna bele abba, hogy karrierje legjobb éveit elfecsérelve mindhiába hajszolja az újabb vb-elsőséget a Ferrarinál, ahol a helyzet idén nemhogy javult volna, csak még rosszabb lett. Bár a 2007-es, rövidre és botrányosra szabott McLaren-kaland emléke jódarabig még biztosan kísérteni fogja a feleket, Alonso azóta – elismerten – érettebben gondolkodik és sokat szelídült a Forma-1-es vérkeringésből egy időre kiszálló, majd visszatérő szakvezető, Ron Dennis is.

Vannak, akik szerint Alonso választását kockázatossá teszi a Honda, amely 2008-as távozása után jövőre a brit csapat exkluzív motorszállítójaként jövőre tér vissza, ugyanakkor kétségtelen, hogy a márka feltűnése doppingoló tényező is lehet a hispán számára, elvégre is anyagi és erkölcsi téren sem akármilyen megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú gyáróriás zászlóvivőjének lenni.

- Az évek során sok ajánlatot kaptam, csábítóakat is, ám több mint egy évvel ezelőtt megkeresett a McLaren-Honda is, hogy legyek részese a Forma-1-ben egyszer már dominánsnak bizonyuló együttműködésük újraindításának. Nagyon akarták, hogy csatlakozzak, ami döntő fontosságú volt, akárcsak az, hogy ugyanazok a céljaink és az elvárásaink – indokolt az idén a 6. helyen végző, 2009 óta első ízben győzelem nélkül záró versenyző, aki Jenson Buttonhoz csatlakozik a McLarennél. Noha a szerződések részleteit homály fedi, a kiszivárgott információk szerint Alonso történelmi csúcsgázsiért írt alá: ha minden igaz, évi 35 millió euró lesz az alapbére, amelynél többet még soha, senki nem kapott a királykategóriában.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!