Sport

2014.12.30. 15:15

Elmaradt a csattanó: cseh siker a döntőben

Nyíregyháza - Jönnek a csehszlovákok! Egy ország ereiben hűlt meg a vér, amikor anno Szepesi György a gyászos emlékű világbajnoki selejtező futballmeccsen a mikrofonba kiáltotta riadalmát...

Nyíregyháza - Jönnek a csehszlovákok! Egy ország ereiben hűlt meg a vér, amikor anno Szepesi György a gyászos emlékű világbajnoki selejtező futballmeccsen a mikrofonba kiáltotta riadalmát... Nos, most nem a csehszlovákok, ,,csak” a csehek jöttek (bár a szlovákok is Nyíregyházán szerepeltek...) és játszottak a MEVZA női junior női röplabda torna döntőjében a magyar válogatottal szemben.

Mégpedig a bujtosi csarnokban rendezett három napos eseményen immár másodszor. Az alapkör nyitányán a vendégek felülmúlták a mieinket, akik a folytatásban letudott további három fellépésen már nem bakiztak, Így a fináléban következett a ,,visszavágó”, de a csattanó elmaradt. A felettébb érdekes játékvezetői ítéletekkel „színesített” mérkőzés végén ismét a csehek örülhettek, holott a hazaiak három szetten keresztül a tornán látott legjobb teljesítményüket mutatták.

Röplabda: MEVZA junior torna, női

Döntő

Magyarország–Csehország 1:3 (-22, -26, 18, -13)

Bujtosi csarnok, 200 néző, v.: Isajlovic (osztrák), Niklova (szlovák)

Magyarország: Bagyinka 1, Török K. 9, Vén E. 7, Kiss G. 9, Radomszki 13, Kalotai 7. Csere: Kundrák, Maurer (liberó), Kilyénfalvi 1, Durst 1, Benedek G. Szövetségi edző: Szabados István.

A 3. helyért: Csehország–Szlovákia 3:0.

A torna legjobb játékosa: Gabriela Kopacova (Csehország). A legjobb magyar játékos: Kiss Gréta.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!