Sport

2014.12.08. 09:05

Gera Zoltán boldog gyerekeket látott

Magy - A Ferencváros népszerű futballistája jótékonysági esemény díszvendége volt – Magyon.

Magy - A Ferencváros népszerű futballistája jótékonysági esemény díszvendége volt – Magyon.

A magyar futballtársadalomban lámpással kell keresni azokat, akik letettek valamit az asztalra, és ami talán még lényegesebb – nem fertőzte meg őket a közeg. A kevés hiteles emberek egyike Gera Zoltán, a Ferencváros, no meg a magyar válogatott emblematikus figurája. A nemzeti csapatban nyolcvan alkalommal szerepelt középpályás péntek este NB I-es bajnoki mérkőzést játszott a Pápa ellen (sőt, gólt szerzett a 2–0-ra megnyert meccsen...), szombat reggel pedig útnak indult – Magyra.

A szabolcsi településen rendezték azt a jótékonysági eseményt, amelyen a helyi Palásti László Általános Iskola és Óvoda nebulóinak szervezett Mikulás-ünnepségen 120 gyermek részére osztott ki játékokat, valamint ajándékcsomagokat a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A díszvendég pedig az angol élvonalbeli klubokban (West Bromwich Albion, Fulham) is nevet szerzett Gera Zoltán volt.

Szokták volt mondani, hogy nem csupán a pályán nyújtott teljesítmény mérvadó: nos, az FTC kitűnősége valóban vérprofi, becsülettel állta az óvodások, tinik, valamint a felnőttek rohamát. Több tucatnyian álltak sorba autogrammért, netán egy kézfogásért, néhány jó szóért. Ő pedig rendíthetetlen nyugalommal osztogatta a szignóját, minden kívánságnak próbált eleget tenni.

– Amikor én gyerek voltam, szívesen találkoztam volna híresebb focistával, sportolóval, de nekem ez nem adatott meg – utalt közismerten hányattatott ifjú korára Gera Zoltán. – Mindig elképzeltem, milyen lehet összefutni egy ismertebb emberrel akár az utcán, vagy bárhol, sajnos, akkor máshogy alakult az életem. Látom a fiatalokon, hogy sokat jelent számukra egy-egy ilyen alkalom, ha időm engedi, igyekszem minél több hasonló rendezvényre eljutni. Úgy tartom, talán inspirálja őket az én példám, ha személyesen mesélhetek a pályafutásomról.

Már javában elmúlt dél, amikor Gera Zoltán némi lélegzethez jutott, mindazonáltal a fáradság legkisebb jelét sem mutatta. Na igen, róla elhihető, hogy nem parancsszóra utazott háromszáz kilométert, hogy láthassák őt a legkeletibb megye falujának lakói.

– Örülök, hogy elfogadtam a meghívást, ez a kellemesebb része az élsportnak, a népszerűségnek. Ajándékot osztani különösen nagyszerű érzés, rengeteg boldog gyereket láttam, akik megérdemelték, hogy meglepjük őket. Az előadott műsor is fantasztikus volt, láthatóan sokat készültek rá. Természetesen jobb lenne, ha közülük minél többen futballoznának, remélem, nem csupán a Mikulás lesz rájuk jó hatással, valamennyire én is, és kedvet kapnak a játékhoz.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!