Sport

2014.12.28. 12:09

Hétfő esti bunyó a magyar bajnoki övért

Nyíregyháza - A WBO középsúlyú világranglistáján negyedik Nagy Márk idei harmadik címmérkőzése következik.

Nyíregyháza - A WBO középsúlyú világranglistáján negyedik Nagy Márk idei harmadik címmérkőzése következik.

Három a magyar igazság – tartja Nagy Márk, az NYVSC–Big Boxing profi bunyósa. Erre az esztendőre három címmérkőzést tervezett, kettőt már teljesített is. Márciusban Kecskeméten a lengyel Patryk Litkiewicz ellen lépett szorítóba a WBO középsúlyú junior világbajnoki címéért. Márk a tízmenetes mérkőzésen parádézott, ellenfele orrát is eltörte.

Júniusban Szentesen már meg kellett védeni a bajnoki címet. Kihívója a német Toni–Joel Camin volt. Márk a tíz harcos menet után, az első menetben megrepedt bordától hátráltatva, megérdemelten nyert egyhangú pontozással. A nyíregyházi ökölvívó jelenleg a WBO középsúlyú (72,58 kg) világranglistáján az előkelő negyedik helyet foglalja el. És jön a harmadik nagy megmérettetés, mégpedig december 29–én, hétfőn este (kezdés 19 óra) a fővárosi Ramada Pláza Budapestben, a Profi Box Promotion gáláján, amelyen öt címmérkőzést rendeznek. Márk két címért is ringbe lép, hiszen a magyar bajnoki mellett a WBF szervezet nemzetközi bajnoki címe is tét lesz a Micskó Sándor elleni meccsen. Micskó huszonnyolc esztendős, rutinos bunyósnak számít, ráadásul a gálát szervező Petrányi istálló versenyzője.

Fordított alapállású

– A két cím közül a magyar bajnoki a fontosabb, és nem lesz könnyű megszerezni – kezdte az esélylatolgatást Nagy Lajos, Márk edzője, menedzsere, no meg édesapja.

Micskó Sanyi úgymond hazai pályán meccselhet, ráadásul fordított alapállású. Szeptember végén derült ki, hogy vele fog mérkőzni Márk. Sajnos, betegség miatt pár edzés kiesett, végül egy hathetes felkészülést tudtunk felépíteni, ami jól sikerült. Volt idő feltérképezni az ellenfelet, elfogultság nélkül mondhatom, hogy Márk képzettebb, taktikusabb, jobb bunyós, Micskónak akkor lehet esélye, ha idő előtt befejezi a tízmenetesre tervezett mérkőzést. Bizonyára készül majd meglepetésre, de mi is tervezünk váratlan húzásokat. Az első menet abból a szempontból döntő lesz: kiderül majd, hogy milyen taktikát választott az ellenfél. Mi abból indulunk ki, hogy Márk végig tartsa nyomás alatt ellenfelét, és támadó másodszándékból üssön. Természetesen a taktikát az ellenfél bunyója alapján változtatni tudjuk.

Gyorsítás, finomítás

– Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, amit terveztünk, azt el tudtuk végezni. Jó formában érzem magam, a súlyommal sincs gond. Az utolsó pár nap már gyorsításé, a mozgás finomításáé volt, apával többféle taktikát is gyakoroltunk. Bízom benne, hogy hétfőn este az én derekamra kerül a magyar bajnoki öv, amiért mindent meg fogok majd tenni a ringben – vélekedett Márk.

Márk szerdán kétszer is edzett, egyedül a csütörtök volt pihenőnap. Pénteken és szombaton szintén tréningezik, vasárnap pedig indul a meccsre, akkor este lesz a mérlegelés is. A gálán a tervek szerint a negyedik találkozó lesz Márké, amit a www.fixtv.hu weblapon élőben lehet figyelemmel kísérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!