Sport

2014.12.18. 10:12

Kiss-csapat tette naggyá a Halászt

Nagyhalász - Az újonc együttes őszi teljesítményét nem érheti kritika, de senki nem dőlhet hátra.

Nagyhalász - Az újonc együttes őszi teljesítményét nem érheti kritika, de senki nem dőlhet hátra.

Akkor már nem lehet különösebb gubanc, ha egy újonc futballcsapat a teljes őszi idényben, plusz az előrehozott tavaszi fordulóban egyetlen egyszer kap ki – idegenben. Márpedig a Nagyhalász csupán Mándokon „gyufázott”, ami meghökkentő ahhoz képest, hogy a megyei első osztályú csapatot a rajt előtt nem egy és nem két ember ítélte halálra. Vagyis, kiesőnek.

Kiss Gábor legénységének tagjai aligha sírták tele párnájukat emiatt. Sőt, gondoskodtak arról, lakatot tegyenek a károgók szájára. Produkciójuk önmagáért beszél: olyannyira, hogy a megkapaszkodás helyett sokkal inkább az a téma, meg tudnak-e ragadni tartósan az élcsoportban?

– A bajnokság elején nem is lehetett más célkitűzés, mint a biztos bentmaradás kiharcolása – vágott a közepébe Kiss Gábor, a Nagyhalász edzője. – Ennek érdekében a vezetőséggel 16-17 pont megszerzését határoztunk meg az őszi szezonra, ami alapot szolgáltathat elképzelésünk megvalósításához. Természetesen örömmel konstatáltuk, hogy jóval túlszárnyaltuk az előzetes terveket. A csapat hozzáállása mindvégig elfogadható volt, mindent megtett a siker érdekében, ami eredményes szerepléssel párosult. Igaz, az első néhány forduló még a küzdelemről szólt. Vízválasztónak éreztem a Nyírgyulajban elért döntetlent, amit kétgólos hátrányból csikartunk ki, ráadásul a győzelem esélye is felcsillant. Ezen a találkozón nagyon jól játszottak a fiúk, és talán ekkor hitték el: nem csupán a védekezésre koncetrálva, hanem játékban is megállják helyüket a megye egyben. Meg kell említenem az ősz fellépésének számító, Ibrány elleni rangadót, ahol a srácok tényleg átérezték a meccs fontosságát, és profi módon hozták azt le, megörvendeztetve ezzel minden nagyhalászi érzelmű vezetőt, szurkolót.

Noha a Halász eddigi teljesítményét nem érheti kritika, Kiss Gábor óva int a lazítástól.

– Fontos feladatunk lesz a téli szünet során, hogy az „előrejátékot” fejlesszük, csiszolgassuk, miközben több hangsúlyt kell fektetni a labdaszerzésekre is. Nem tervezünk nagyfokú változásokat a keretben, de egy-két labdarúgó érkezésével, távozásával számolni lehet, amire véleményem szerint szükség van, hogy a csapaton belüli versenyszellemet fenn tudjuk tartani. Nem dőlhetünk hátra, mert a megszerzett harminc pont és a jelenlegei hatodik helyezésünk erre nem jogosít fel, tovább kell dolgoznunk, és talán már a jövő évi koncepcióra is gondolhatunk, amit természetesen ebben az osztályban képzelünk el.

KM-KT

Halászi halmaz

A Nagyhalász megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 6. Nagyhalász 16 9 3 4 30–17 30

Otthon: 9 5 1 3 17–9 16

Idegenben: 7 4 2 1 13–8 4

A házi góllövőlista. 8 gól: Mocsár Cs. 4 gól: Kovács N., Tóth N. 3 gól: Anderka R. , Kosztik D. 2 gól: Kiss G., Tilki M. 1 gól: Horváth M., Kóder L., Orosz T., Turóczi Cs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!