Sport

2014.12.11. 08:20

Legális doppingszertől táltosodtak meg

Tiszavasvári - Sikersztori a javából, de a jó szereplés ellenére akadnak „lyukak” a tiszavasvári csapatban.

Tiszavasvári - Sikersztori a javából, de a jó szereplés ellenére akadnak „lyukak” a tiszavasvári csapatban.

Mirgai László, ha vérét nem is, bajszát adta annak érdekében, hogy a Tiszavasvári magaslati levegőt szívhasson. Mármint a tabellán. Szó se róla, a tréner húzása bejött: a futballistákkal kötött alku olyan legális doppingszernek bizonyult, amitől – különösen – az őszi hajrában megtáltosodott a megyei első osztályú együttes. A gárda négy meccset nyert zsinórban, eztán csupaszították le a fiúk a szakvezető arcát, majd afféle ráadásként az előrehozott tavaszi fordulóban egy hetest hintett idegenben a Szatmár Uniónak.

Így az újonc legénység a harmadik helyre rakétázott előre, alig két pontra megközelítve az élen nyomuló Tuzsért. Mi ez, ha nem sikersztori?

– Úgy vágtunk neki az idénynek, hogy a feljutást kiharcoló csapatot több poszton megerősítettük, hiszen László Zoltán szakosztályvezető és Nácsa Balázs egyesületi elnök az első hat hely valamelyikének megszerzését tűzték ki célul – bocsátkozott részletes elemzésbe Mirgai László, a Tiszavasvári edzője. – Nekik nagyon nagy érdemük van abban, hogy a csapat jelenleg versenyben van a bajnoki címért folyó küzdelemben, kiváló körülményeket biztosítanak a munkához. Ami még fontos, két hiteles emberről beszélünk! Remek a csapatszellem, az idősebb korosztály és a fiatalabbak jól kiegészítik egymást. Az átigazolásoknál ez volt az egyik leglényegesebb szempont számomra. További nem elhanyagolható tényező, a védők is gólképesek, ugyanolyan eredményesek, mint a a többi csapatrészben játszók. Ez döntő momentum, mert vérbeli csatáraink nincsenek, kivéve a sérülésből visszatárt Fazekas Viktort, aki már 15-20 percekre beszállt. A gólkülönbségünk így is biztató, ami mutatja, viszonylag sok gólt szereztünk, tőlünk többet csak két csapat jegyez, ugyanakkor a második legkevesebb gólt kaptuk. Ennek ellenére akadnak „lyukak”, amelyet be kell tömnünk két-három céligazolással, hogy az erős mezőnyben megvalósítsuk tervünket. Már csak azért is, mivel tavasszal sok meccset játszunk idegenben. Valamennyi játékosom dicséretet érdemel, a házi osztályzatok alapján pedig a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt a rutinos, Balogh Norbert nyújtotta.

Hogy Vaváriban nem akarnak semmit a véletlenre bízni, fényesen jelzi: Mirgai László már kész forgatókönyvvel szolgált a téli hónapokra.

– A felkészülést január 12-én kezdjük, ebben szerepel egy szlovák túra, ahol két harmadik ligás csapattal is találkozunk, majd két héttel később az FC Moldova második ligás együttesével oda-vissza fogunk játszani. Emellett hazai NB III-as ellenfelekkel is megmérkőzünk. Egyúttal megragadom a lehetőséget, minden támogatónknak és szurkolónknak kívánunk a játékosok, a vezetők, és jómagam nevében kellemes ünnepeket és köszönjük, hogy kitartották mellettünk.

Vasvári variációk

A Tiszavasvári megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 3. Tiszavasvári 16 11 1 4 39–14 34

Otthon: 9 7 1 1 22–4 22

Idegenben: 7 4 – 3 17–10 12

A házi góllövőlista. 10 gól: Nagy I. 6 gól: Péntek A. 5 gól: Somogyi M. 4 gól: Tudja D. 3 gól: Bakos T. 2 gól: Kóka R., Lakatos Barna, Nagy D., Potornai M. 1 gól: Dankó G., Fazekas V., Szolyka G.

KM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!