Sport

2014.12.21. 12:11

Legyőzte sportága halhatatlanját

Budapest, Nyírbátor - Majoros Bence Klampár Tiborral is játszott és a nyolc közé jutott a gálán.

Budapest, Nyírbátor - Majoros Bence Klampár Tiborral is játszott és a nyolc közé jutott a gálán.

Generációk csaptak össze azon a show-mérkőzésekkel is tartogatott gálán, amelyet a hétvégén a budapesti Körcsarnokban rendeztek. Az esemény kapcsán rendezett meghívásos versenyen indulhatott Majoros Bence, a nyírbátoriak 17 éves játékosa, aki egy csoportba került a világbajnok, olimpiai negyedik helyezett, a szöuli bronzérem másolatát éppen a gála keretében megkapó Klampár Tiborral is. Ez azért volt rendkívüli, mert a nagy generációból egyedül Klampár vállalta az indulást a versenyen, Jónyer István és Gergely Gábor csak a gálán vett részt.

Bence veretlenül lépett a csoportjából a főtáblára, ahol előbb bejutott a nyolc közé, majd az elődöntőért ifi válogatottbeli csapattársával, Ecseki Nándorral mérkőzött, és veszített. A versenyt Jakab János nyerte meg.

– Nagy élmény volt testközelből látni a korábbi nagyságokat – mondta Majoros Bence.

Klampár Tiborral edzésen korábban már játszottam, meccset most először vívtunk egymás ellen. Vele csak három nyert szettig kellett játszani, mert hatvanegy évesen ennyit vállalt. A kor azért már érződik rajta, de a mozdulatain látszik, hogy nagy játékos volt.

Generációk csatája

Pénzdíjas meghívásos férfiverseny, Budapest

Csoportmérkőzések: 8. csoport: Majoros B. (Nyírbátori ASE)–Marsi (Oberwart) 4:2, –Klampár T. (Shop Sport SE) 3:0, –Do Phoung Nam (BVSC-Zugló) 4:1. A csoport végeredménye: 1. Majoros Bence 6 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla: Nyolcaddöntő: Majoros B.–Sabján (Komlói BSE) 4:1. Negyeddöntő: Ecseki (Celldömölki VSE)–Majoros B. 4:2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!