Sport

2014.12.27. 17:10

Nagy izgalmak a nyugalom szigetén

Szakoly - Jelentős gondokkal szembesült a Szakoly, ehhez képest reális az esély a bennmaradás kiharcolására.

Szakoly - Jelentős gondokkal szembesült a Szakoly, ehhez képest reális az esély a bennmaradás kiharcolására.A feljutást nem vállaló Tisztaberek helyett „beugróként” (felkérésre…) lépett színre a megyei első osztályban a Szakoly. Alig néhány forduló csengett le az idényből, és már senkinek nem jutott eszébe megkérdőjelezni: mit keresnek itt…

Gyors cselekvésre volt szükség

A Madalina-gárda abszolút nem lógott ki a sorból, noha akadt gond csőstül. Olykor annyi hiányzója volt az újonc legénységnek, hogy éppen csak akadt tizenegy bevethető futballista. Ehhez képest reális esély mutatkozik a megkapaszkodásra, ami jelen esetben az álmok netovábbja.

– A feljutás örömmel, egyben jelentős problémákkal járt – vágott a közepébe Madalina György, a Szakoly szakvezetője. – Hogy megfeleljünk a megye egy követelményeinek, gyors cselekvésre volt szükség, mivel az U14-es és U17-es együttesünk még elgondolás szintjén sem létezett.

– Szerencsére File János barátom támogatásomra sietett, mint ahogy a helyiek közül Nagyné Anita és Bodai Krisztián, akik a munka nagyon nagy részét magukra vállalták. A Bozsik-programban pedig a polgármester asszony nyújtott segítő kezet. Nem kis eredmény, hogy az utánpótláscsapatok egyszer sem játszottak létszámhiányosan. Ugyanakkor azt hittem, a megyei első osztályú szereplés lehetősége az átigazolási piacon vonzó lesz a futballisták számára, sajnos, ennek ellenkezőjével szembesültem.

Csalódnia kellett

– Csupán Szatmári Dávid, Bodai Krisztián és a megye kettőből Daru Romuald érkezett, illetve az utolsó pillanatban beesett Haburcsák Krisztián. Ennek következtében kénytelen voltunk két, idősebb román labdarúgót is csatasorba állítani. Azzal kalkuláltam, két kapussal és tizenhét mezőnyjátékossal megoldjuk az őszt, ebben is csalódnom kellett. Aki még nem volt ilyen helyzetben, az csak olvassa e sorokat, de nem tudja elképzelni, milyen nehézségeink adódtak. A nyitány sem úgy alakult, ahogy reméltük, hisz már ekkor hárman hiányoztak, ráadásul a Tuzsér elleni meccsen két nagyon súlyos sérülés okozott újabb gondot.

Szóval, nem fenékig tejfel az élet, erről Madalina György is megbizonyosodott.

Egyszerű matematika

– Nem akarom fordulóról fordulóra lebontani az eseményeket, így csak nagy vonalakban vázolom a történteket. Szatmári Dávid egyetlen másodpercet sem játszott, Balogh Zsolt alig hatvan percet, Szenes István és Rédei Milán tíz-tíz meccset hagyott ki, míg Haburcsák Krisztián összesen nem játszott három mérkőzést, az ötödik fordulóban elment tőlünk. Ez egyszerű matematika: tizenkilencből öt egyenlő tizennégy játékos, ebben két kapus is benne van. Így küzdöttük végig az őszi szezont.

– Ennek ellenére az első hét meccsen szereztünk tíz pontot olyan csapatokkal szemben, amelyek meghatározó tagjai a bajnokságnak. Mindemellett négyszer játszottunk idegenben: az ebben a szakaszban Nyírgyulajban aratott győzelem különösen értékes. Aztán jöttek az újabb sérülések, kiállítások, négy alkalommal pont nélkül zártunk, de ezt úgy fogtuk fel: ezek a találkozók akkor is melegek lettek volna, ha komplett létszámban lépünk pályára.

– Az utolsó hat mérkőzésen megint sikerült hét pontot gyűjteni, tehát a körülményekhez képest bravúrosnak mondható teljesítményünk. Előre be nem tervezett pontokkal gyarapodtunk, miközben a közvetlen riválisokat a Dombrád kivételével megvertük.

„Csupán” egyetlen cél

Madalina György és a stáb tűzoltó munkája eredményeként tavasszal beteljesítheti küldetését a Szakoly.

– Nem biztos, hogy azt helyzetet, amibe mi csöppentünk, sok csapat tudta volna kezelni – vélte a tréner. – Ami pedig a folytatást illeti: remélem, a sérültek felépülnek, és négy-öt embert igazolásával megvalósítjuk elképzelésünket. Hozzáteszem, Szakoly a nyugalom szigetének számít, egyetlen célt kell teljesíteni „csupán”: a bennmaradás kiharcolását!

Szakolyi szilánkok

A Szakoly megyei első osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 12. Szakoly 16 4 5 7 27–38 17

Otthon: 8 3 2 3 18–16 11

Idegenben: 8 1 3 4 9–22 6

A házi góllövőlista: 12 gól: Madzin I. 5 gól: Daru R. 2 gól: Kiss I., Kiss T. 1 gól: Bodai K., Chioreanu, Haburcsák K., Horváth G., Kiss A. Palaga P.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!