Sport

2014.12.18. 15:04

Sok múlhat az apróságokon

Nyíregyháza - Elmaradt az extra NRK-siker: a bravúros mentések sem bizonyultak elegendőnek a továbbjutáshoz.

Nyíregyháza - Elmaradt az extra NRK-siker: a bravúros mentések sem bizonyultak elegendőnek a továbbjutáshoz.

Egy álommal kevesebb. Pedig az első összecsapás olyan ígéretesen alakult. A Fatum-Nyírsuli-NRK női röplabdacsapata 3:1-re nyert a TF-Buapest ellen – ennyi nem volt elég. A Magyar Kupa negyeddöntőjének fővárosi visszavágóján három elbukott szett után az aranyszettben sem termet babér a nyíregyháziaknak, akik így a nagy siker küszöbén elbotlottak. Mert jelen esetben a legjobb négy közé jutás a szebbnél is szebb alakításnak számított volna. Persze az is igaz, a bajnoki eredmények alapján a hazai győzelmet is meg kell becsülni az élvonalbeli riválissal szemben.

– Természetesen nagyon sajnálom, hogy így alakult – sóhajtott Kőhalmi Richárd, az NRK szakvezetője. – Nyilván egy nappal a meccs után, reálisan értékelve a történteket, már higgadtabban lehet értékelni. Azt mondom, extra siker lett volna a négy közé jutás, ehhez a visszavágón meg kellett volna törni az ellenfelet. Alaposan felkészültünk, feltérképeztük a TF-t, nem is lepett meg minket, sokkal inkább stabilabb nyitásfogadásra lett volna szükség. Komoly blokkmunkát végeztünk, gyakran bravúros mentéseket mutattunk, de ez is kevésnek bizonyult, mivel az említett ok miatt az építménynek nem volt megfelelő minőségű alapja. Ugyanakkor kis csibészség is hiányzott, ami a túloldalon „működött”, holott adott esetben ilyen apróságokon, nüanszokon is múlhat a meccs kimenetele.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!