Sport

2014.12.18. 07:25

Talán a vagányság hiányzott

Aranyszett döntött a TF-Budapest elleni kupapárharcban: az NRK nem tudott élni a lehetőséggel.

Aranyszett döntött a TF-Budapest elleni kupapárharcban: az NRK nem tudott élni a lehetőséggel.A fővárosi túrák átka, hogy a teremgondok, az ebből fakadó késői kezdés miatt olykor éjszakába nyúlnak a mérkőzések. Márpedig a Fatum-Nyírsuli-NRK női röplabdacsapata a TF-Budapest ellen idegenben vívta a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját, és borítékolható volt, hogy ez nem lesz rövid menet. Annál is inkább, mivel a bujtosi csarnokban aratott 3:1-es diadal dacára is egyértelműnek tűnt: az élvonalbeli rivális otthonában vérrel-verítékkel harcolható ki a továbbjutás. Ennek érdekében két szettet feltétlenül nyerni kellett a nyíregyháziaknak – nem sikerült.

Holott a vendégek a három elveszett játszma után, a speciális kupaszabály következtében kaptak még egy esélyt: úgynevezett aranyszett döntött a párharcban. Persze, úgy nehéz lett volna élni a lehetőséggel, hogy a „ráadásban” 8:1-es hátrányba került az NRK, ami végleg megpecsételte sorsát.

A tabellán előrébb tartó házigazda tulajdonképpen érvényesítette a papírformát, ettől függetlenül kissé fájdalmas a kupabúcsú. Főként a nyíregyházi meccsen történtekre gondolva. Talán a vagányság hiányzott leginkább.

KM-KT

Röplabda: Magyar Kupa, női

Negyeddöntő, visszavágó

TF-Budapest–Fatum-Nyírsuli-NRK 3:0 (19, 18, 24), aranyszettel: 15:11

Győri út, 60 néző, v.: Újházi M., Éri G.

NRK: Erdős Zs., Sikos P., Vén E., Ribeiro, Andrejkovics A., Roma F. Csere: Botos F. (liberó), Akimova, Hengsperger A. Edző: Kőhalmi Richárd.

Továbbjutott: a TF-Budapest.

Mesterszemmel

Kőhalmi Richárd: – Gyáva népnek nincs hazája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!