Sport

2014.12.29. 10:33

Tovább élesíteni az oroszlánkörmöket

Fehérgyarmat - A jelentősen megfiatalított Szatmár Unió a sikerek mellett kellemetlen vereségeket szenvedett.

Fehérgyarmat - A jelentősen megfiatalított Szatmár Unió a sikerek mellett kellemetlen vereségeket szenvedett.Teljes nagytakarítást tartott nyáron a Szatmár Unió FC. A megyei első osztályú futballcsapat leépítette a román vonalat, fiatal titánok egész hadseregét vetette be az őszi idényben. Mindez, persze nagyfokú kockázattal járt, a rutintalanság főként az idegenbeli összecsapásokon ütött vissza – a fehérgyarmati bázisról kimozdulva csupán egy pontot „fogott” az SZUFC. Eközben Virovecz Pál betegsége miatt előbb beugróként, majd az utolsó négy találkozón már véglegesített szakvezetőként Siti Ferenc irányította az együttes, amelynek komoly erőfeszítésekre lesz szüksége, hogy megússza a kiesést.

– Későn álltunk össze, a keret átlagéletkorát tekintve pedig igazából egy ifi csapat vagyunk, ennek minden előnyével és hátrányával – morfondírozott Siti Ferenc, a Szatmár Unió trénere. – Elég csak arra utalnom, amikor az első mérkőzésen 6–0-ra kikaptunk Tiszavasváriban, a következő héten ugyanez a társaság legyőzte a jó erőkből álló Mándokot. Ez a kettősség végigkísért minket, miközben egy-két vállalhatatlan kudarc is becsúszott, gondolok itt a Baktakórántházával vívott hazai meccsre, illetve az utolsó mérkőzésen, a Tiszavasvári elleni „visszavágón” elszenvedett vereségekre. Mindemellett a fiatalok oroszlánkörmeiket is mutogatták is, a sikerek mellett több élcsapatot megszorongattak.

Siti Ferenc tehát nem szépítette a történteket, kibúvókat sem keresett, ugyanakkor irányt szabott a jövőnek.

– Bárhogy csűrjük, csavarjuk a dolgokat, nem bújhatunk a kor mögé: a folytatásban nem a dicséretekért fogunk játszani, hanem a pontokért. Ennek érdekében meg kívánjuk erősíti a csapatot, mégpedig minden szekcióban, ha ez megvalósul, szebb tavaszunk lesz, mint őszünk volt. Továbbá abban is bízhatunk, hogy a sérültek, Kajdi Patrik és Fülep Olivér visszatérnek, velük feltétlenül jobbak lehetünk.

KM-KT

Szatmári szilánkok

A Szatmár Unió FC megyei első osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 13. Szatmár Unió 16 4 2 10 23–48 14

Otthon: 9 4 1 4 16–20 13

Idegenben: 7 – 1 6 7–28 1

A házi góllövőlista. 6 gól: Gál R. 3 gól: Balogh P., Gégény M. Veress L. 2 gól: Bartha T., Császár T. Fülep O. 1 gól: Baksa Á., Juhász B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!