Sport

2014.12.12. 10:47

Veszélyben az aktuális pályacsúcsok

Nyíregyháza - A nemzetközi porondon is egyeduralkodó Szeged a Nyíregyházi TK vasárnapi vendége.

Nyíregyháza - A nemzetközi porondon is egyeduralkodó Szeged a Nyíregyházi TK vasárnapi vendége.

Ha a Zalaegerszegről azt írtuk, hogy kimagasló tudású csapat (amit igazoltak is, hiszen pályacsúcsot értek el a Városi Stadionban), akkor hogyan minősítsük a Nyíregyházi TK következő, vasárnapi ellenfelét? A déli harangszóra kezdődő mérkőzésen ugyanis a tavalyi bajnokságot veretlenül megnyerő, a mostaniban is százszázalékos mérleggel rendelkező Szeged TE lép színre, amely az előző két Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Kakuk Levente személyében a Tisza-partiaknál játszik az aktuális egyéni világbajnok, Kiss Norbert korábbi világcsúcstartónak mondhatja magát, de a többiek, vagyis Szél Tibor, Ernyei Róbert, Zapletán Zsombor és Karsai László is világbajnokok.

Nem kis szenzációt okozott, hogy a bajnokság első körében, Szegeden csak 6–2-re kaptak ki ettől a veretes névsorral rendelkező csapattól a nyíregyháziak, akik közül akkor Szlovenszki Tibor (Szél Tibor ellenében) és Hacker Dezső (Zapletán Zsombort felülmúlva) szerzett egyéni pontot.

A reális cél most is az lehetne, hogy a hazaiak kerüljék el a 8–0-s vereséget (ezt eddig valamennyi nagycsapat ellen sikerült megvalósítani), ám meglehetősen tartalékos összetételben lép majd dobóállásba az NYTK, hiszen a kezdő hatosból hiányozni fog Hacker Dezső és Mogyorósi Péter is. A vendégek közül többen is rendelkeznek már hétszáz fás egyéni teljesítménnyel, így veszélyben van a zalaiak által a legutóbbi fordulóban felállított 3544 fás pályacsúcs és az új pályán dobott legjobb egyéni eredmény, a kaposvári Nagy Gergő 629 fás rekordja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!