Sport

2014.12.09. 15:54

Zorán a hajrában eldöntötte

Nyíregyháza - A Szpari győzelemmel zárta az évet, és továbbjutott a Ligakupában.

Nyíregyháza - A Szpari győzelemmel zárta az évet, és továbbjutott a Ligakupában.A szél nem ismert kegyelmet. Hol gyengébben, hol erősebb fújt keresztbe és hosszába egyránt. Becsipkedett a dzsekik, anorákok alá. Néha szemerkélt is, ennek ellenére mintegy száz szurkoló volt kíváncsi a Ligakupa visszavágójára, amelyen a Nyíregyháza Spartacus a Békéscsabát fogadta. Mivel a csabaiak későn értesültek arról, hogy öltözni a stadionban fognak, húsz perc késéssel kezdődött a meccs az örökösföldi műfüvön. A vendégek indítottak bátrabban, majd kiegyenlítetté vált a mérkőzés, akadt pár szép hazai támadása, de gólt nem láthattak a nézők.

Szünet után már mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, így a békéscsabai 2-2 után sem érezhette igazán biztonságban magát a Spartacus, hiszen egy vendéggól a búcsút is jelentette volna. Igaz a gó lnélküli eredmény már jó lett volna a házigazdáknak, ám a hajrában a végig harcosan játszó Zorán Kosztics gondoskodott arról, hogy ne legyen izgalom az utolsó percekre. A jobbösszekötő helyéről, mintegy tíz méterről a kapuba bombázott, ezzel tovább lőtte a Szparit a legjobb nyolc közé. Az esztendőt tehát győzelemmel zárta a nyíregyházi együttes, a találkozót követően jött az évzáró vacsora.

Jegyzőkönyv

Nyíregyháza Spartacus-Békéscsaba 1-0 (0-0)

Örökösföldi műfüves pálya, 100 néző, v. Nagy R.

Nyíregyháza Spartacus: Balogh - Nagy (Gengeliczki, a szünetben), Rubus, Szokol, Fodor, Törtei (Jánvári, 59.) - , Sándor (Pákolicz, a szünetben), Abdouraman - Kosztics (Vámos, 90.), Bajzát (Koller, 71.), Pekár. Vezetőedző: Mátyus János

Békéscsaba: Póser - Bényei, Koszó, Balogh Miklós. (Lőrinczy, 72.), Juhász - Borbély, Bagi, Birtalan (Vólent, 82.), Berki (Balázs, 66.) - Szilágyi (Balogh Milán, 85.), Kertész. Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gól: Kosztics (88.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!