Sport

2015.01.28. 10:26

A Spartacus edzői megkapták a játékosokat!

Nyíregyháza - Révész Bálint hosszú távon számít a megyei tehetségekre, de most a legfontosabb a bennmaradás.

Nyíregyháza - Révész Bálint hosszú távon számít a megyei tehetségekre, de most a legfontosabb a bennmaradás.

Miként arról már beszámoltunk, teljesült Mátyus János óhaja. A Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője szerette volna elérni azt, hogy vasárnap a törökországi edzőtáborozásra az elképzelt új kerettel utazhassanak. Így lesz, hiszen a Szpari nyolc új igazolást tud felmutatni. Hogyan vélekedik az erősítésekről Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus tulajdonosa?

– Az elsődleges feladatunk az volt, hogy a csapatot több poszton is erősítsük meg, hiszen a legfontosabb célunk a bennmaradás – kezdte lapunk érdeklődésére Révész Bálint.

Válogatott, rutinos játékosok

– Nehéz tavasz elé nézünk, ezért nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy megfelelő tudású játékosokat hozzunk azokra a posztokra, amelyeken a szakmai vezetők változtatást kértek. Az eredmény már ismert, hiszen nyolc játékossal aláírt szerződésünk van, valamennyien el is kezdték a közös munkát.

– Közülük négyen hazájuk felnőtt válogatottjában is bemutatkoztak, és korosztályos válogatottak is vannak az igazolások között, így képzett, rutinos játékosokról van szó. Kivételt talán a grúz támadó, a 19 éves Dato Dartsimelia jelenthet, ő viszont nagy ígéret.

– Sokakban felmerülhet, hogy miért légiósokat igazoltunk – folytatta Révész Bálint. – Természetesen a magyar piacon is próbálkoztunk, ám a számunkra igazi segítséget jelentő focistákkal nem sikerült egyezségre jutnunk, és nem a mi hibánkból.

– A keret tehát adott, most már a szakmai stábnál a labda, nekik kell egységes és sikeres csapattá gyúrni a játékosokat.

Fiatalok az edzéseken

– A bennmaradás mellett hosszú távon továbbra is a biztos élvonalbeli szereplés a célunk, ennek tükrében dolgoztunk eddig, és fogunk a jövőben is. A későbbiekben nagy szerepet számunk a megyebeli tehetségeknek, de most a legfontosabb a bennmaradás elérése.

– A távlati tervek fontosságát mi sem bizonyítja jobban, hogy Nyírbátorból visszatért Benkő Balázs, az U19-es csapatból több tehetséges fiatal, így Gondos Zoltán, Bagi Ákos, Vámos Márk, Baglyos Levente és Markovics Dávid közül ketten mindig a felnőtt kerettel edzenek. Azt, hogy kik lesznek azok, mindig a Bozsik Akadémia és a Szpari szakmai stábja közösen dönti el. Sőt, elképzelhető, hogy egy-két fiatal részt vesz a törökországi edzőtáborozáson is.

Stabilan az élvonalban

– Nagyon fontos feladatunk, hogy a Bozsik Akadémia tehetségei a klubhoz kerüljenek, ebben az ügyben komoly előrelépésről számolhatok be. Az a célunk, hogy egy, az élvonalban stabil, közönségszórakoztató játékot felmutató Szpari alapjait tegyük le. Az új igazolásokkal ezért kötöttünk legalább másfél éves szerződést – így Révész Bálint.

A csapat ma délben edzőmeccset játszik Kisvárdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!