Sport

2015.01.17. 16:30

Ahol nem verték félre a harangokat

Lassan, de biztosan beindul a (futball)élet. Január derekán már illik mocorogni – a Szatmár Unió FC is belecsapott a lecsóba. Annál is inkább, mivel a megyei első osztályú egylet szombat délután már pályára lép.

Lassan, de biztosan beindul a (futball)élet. Január derekán már illik mocorogni – a Szatmár Unió FC is belecsapott a lecsóba. Annál is inkább, mivel a megyei első osztályú egylet szombat délután már pályára lép.

Mégpedig a nyírbátori műfüves torna nyitányán, amelyen a Terem lesz az ellenfél. Ami fix: az ősszel látott csapatból jó néhányan kihagyják a meccset. A debreceni kontingens négy tagja, az egyaránt nyáron érkezett Bogár Márk, Filep Olivér, Juhász Bence, valamint a kapus, Kőrösi Norbert ugyanis elköszönt. Ráadásul a hátvéd, Fehér Ádám is váltott, ő a feljutásra hajtó, a megye kettő Kelet-Magyarország-csoportot toronymagasan vezető Nagyecsed kötelékéhez kötötte további sorsát.

Elpusztíthatatlan kapus

Mindazonáltal a történtek hatására sem verték félre a harangokat a Fehérgyarmaton székelő legénység berkein belül. Az elnyűhetetlen cerberus, Juhász Sándor személyében – vélhetően – megoldódik az egyik fogas kérdés.

A Tiszakóród színeiben szerepelt hálóőrről annyit feltétlenül érdemes megjegyezni: vasból lehet, mert bajnoki találkozóról csak szökőévente hiányzott… Az idő kérlelhetetlen múlását jelzi, hogy immár a korábbi élvonalbeli labdarúgó, a Szpari-kedvenc Szatke Zoltán fia is aktív szereplője a megyei fociközegnek. Olyannyira, hogy a védekező középpályásként bevethető ifjú nagy valószínűséggel a Szatmár Uniót erősíti tavasszal.

A szintén nyíregyházi támadó, Sárközi Dávid is közel áll ahhoz, hogy a szatmáriaknál pallérozódjon a közeljövőben. Az említett bátori összecsapáson – a tervek szerint – két kárpátaljai fiatalt is tesztel Siti Ferenc edző, akit valószínűleg felvillanyozott a hír, miszerint Varga Zoltán is visszatér. A csatár több mint egy évnyi szünet után érzett késztetést arra, hogy ismét futballozzon.

Gyaníthatóan nem ért véget az új játékosok iránti „kutatás”: a tizenharmadik helyen, vagyis meglehetősen veszélyes zónában tanyázó SZUFC keretében még történhetnek változások.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!