Sport

2015.01.18. 10:15

Az új bajnok megfelelt az elvárásoknak

Apagy - Jakab János nyerte egyéniben a 9. Szabados-ok Kupa asztalitenisz-versenyt Apagyon, és még a gyerekek kedvében is járt.

Apagy - Jakab János nyerte egyéniben a 9. Szabados-ok Kupa asztalitenisz-versenyt Apagyon, és még a gyerekek kedvében is járt.

Megint meggyőződhettünk róla, hogy léteznek még olyan sportolók, akik a maguk szakmájában a legjobbak közé tartoznak (na jó, némelyek csak tartoztak), de mentesek mindenféle sztárallűrtől. Mert Marsi Mártontól, a skóciai kapitánykodással szakító korábbi válogatott játékostól már megszoktuk, hogy olyan közvetlen az apagyi pingpongközeggel, mintha abban nőtt volna fel, de amit Jakab Jánostól, a Szabados-ok Kupán debütáló, korunk első számúnak tartott magyar asztaliteniszezőjétől kaptunk, az is megérdemel egy kalaplengetést.

A 28 éves játékos végig mosolygós volt, ha kellett, a közönségnek játszott, ha a szükség úgy hozta, mindent beleadott, és végig humoránál volt. Akkor is, amikor a Gerold Gábor elleni döntőben időt kért, és Marsi Mártonhoz fordult tanácsért, majd amikor megnyerte a következő poént, felemelt hüvelykujjal köszönte meg a nyerő taktikát az edzősködésbe egyre inkább belekóstoló jó barátnak. A pekingi olimpikon 0:2-ről nyerte meg a finálét: az első szettet 8:5-ös, a másodikat 9:5-ös vezetésről bukta el, amikor pedig a harmadikban vesztesnek látszott, mozgósította tartalékait, és fordított.

Az apagyi tornatermet zsúfolásig megtöltő közönség csak ámult és bámult a magas színvonalú meccs láttán. A két évvel ezelőtti győztes, Gerold pedig leplezni sem tudta az elvesztett finálé felett érzett csalódottságát, utóbb azt is megtudtuk, 37 évesen most először veszített az első számúnak tartott honi asztaliteniszező ellen. Meg aztán presztízse is lett az apagyi trófeának, na!

Persze volt, aki nagyon hiányzott. A betegségéből épülő Lindner Ádám jelenléte tovább emelte volna az amúgy is magas színvonalat, de mivel a torna alapítója és főszponzora, Szabados László a jövő évi, tizedik viadalon nagy dobásra készül, biztosak lehetünk benne, hogy őt is láthatjuk még Apagyon.

Mindazokkal együtt, akik valaha meghívást kaptak erre az országosan is egyre jobban jegyzett, és sokak által óhajtott, de bárki által nem elérhető viadalra. Mindenesetre a mostani „újonc”, Jakab János játékosbeli kvalitásai mellett emberileg is nagyot alkotott: az eredményhirdetés után egy perccel már az apagyi utánpótlás tagjainak tartott rögtönzött edzést…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!