Sport

2015.01.26. 09:00

Belopta magát az apagyiak szívébe

Apagy - Jakab János a bífszteket és a töltött káposztát is megkóstolta, mást egyelőre még nem mert.

Apagy - Jakab János a bífszteket és a töltött káposztát is megkóstolta, mást egyelőre még nem mert.

A sportág honi legjobbjainak körében is remek híre van a Szabados-ok Kupának, de az apagyi versenyen limitált a „külsős” résztvevők száma, így nehéz bekerülni a mezőnybe. A legutóbbi viadalon a válogatott alapembere, Jakab János előtt megnyílt az ajtó, és szimpatikus viselkedésével valamint nem utolsósorban kiváló játékával alighanem megváltotta a belépőt a további viadalokra is.

– Jujj, nagyon kellemes volt itt lenni, nagyon befogadóak voltak a helyiek, még akkor is, ha látszott, összeszokott társaságról van szó – mondta még a verseny közben a 28 éves pekingi olimpikon. – Marsi Marci barátomtól, egyben játékos- és most már edzőtársamtól hallottam erről a versenyről, ő mondta, hogy neki az óriási élmény az elejétől fogva, és most már azt is láttam, hogy miért.

Jakab János tisztában volt vele, amennyiben összekerült volna Marsi Mártonnal, akkor bizony a szinte hazai pályán játszó ellenfele élvezte volna a közönség szimpátiáját. Végül elkerülték egymást a párosban egymás oldalán győztes játékosok, Jakab pedig nyomban duplázott, hiszen az egyéni viadalt is megnyerte. Ez volt a papírforma?

– Menetközben én sem tudtam ellenállni a szíves apagyi vendéglátásnak, a meccsek közben fogyasztottam a tatárbífsztekből és a töltött káposztából is – árulta el Jakab János. – Mást egyelőre még nem mertem megkóstolni, talán majd a következő alkalommal... Igyekeztem mindent megtenni a győzelemért, persze, társaimmal együtt a látványra is adtunk. Örülök neki, ha nem okoztam csalódást.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország január 26-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!